אתמול, ערב יום הזיכרון, נערכו טקסים רבים ברחבי העיר ובבתי הכנסת בקהילות השונות, לזכרם של 23,646 חללי צה”ל ופעולות האיבה.
טקס באנדרטה במרכז המסחרי
במרכז המסחרי הוותיק, התקיים טקס זיכרון לחללי צה”ל וזכר שבעת הנופלים במלחמת ששת הימים, באנדרטה הראשונה בעיר. בהשתתפות רה”ע משה אבוטבול, מנכ”ל העיריה, חברי מועצת העיר – רינה הולנדר, שלום אדרי, אלי כהן, משה שטרית, ריצארד פרס ומוטי כהן, תושבי העיר ובשיתוף תנועת הצופים בהנהגת דודי ויינטרוב. השתתפות תנועת הצופים בטקס מרגשת ביותר, מדריכי וחניכי הצופים והשינשים. הנחו את הטקס. יותם ויינטרוב וחניכה נוספת ליווי בקלידים וגיטרה את השירה.
אלי כהן, חבר מועצת העיר, הקריא פרק תהילים, יעיש קריספל אחיו של פנחס ז”ל הקריא קדיש, רה”ע משה אבוטבול ברך את המשתתפים, זכר הנופלים וקיום הטקס.
במהלכו חניכי הצופים הנעימו בשירי זיכרון.
הונחו זרים ע”י נציג העירייה שלום אדרי, תנועת הצופים ע”י חניך צעיר, נכדתו ושתי נינותיו של פנחס ז”ל בשם המשפחות השכולות, מוטי כהן, מנכ”ל שמשנט ותושבים.
יוזם ומפעיל הטקס זו השנה השלישית, ברמה הערכית והארגונית הוא מיכאל קריספל, פעיל חברתי ובנו של פנחס קריספל ז”ל. משנה לשנה מצטרפים עוד ועוד תושבים ומשתתפים רבים כהוקרה והערכה לבני העיר ומייסדיה שדמם טבול ברגבי האדמה וציוו לנו במותם את החיים בארץ ובעיר בית שמש.
טקס יום הזיכרון באנדרטה המרכזית
כמידי שנה, מתקיים טקס יום הזיכרון הממלכתי- עירוני לחללי צה”ל ופעולות האיבה.
הטקס החל בשעה 20:00, עם השמע הצפירה המשתקת מול האנדרטה ודגלי הלאום שקושטו לאורך ולרוחב המתחם.
לאחר הצפירה דגל הלאום הורד לחצי התורן.
את הטקס הנחו לסירוגין יהודה גור אריה וירדן וצופיה – תלמידות תיכון אמית שחר.
רחל גבאי ששכלה את בנה דוד גבאי במלחמת שלום הגליל הדליקה את משואת הזיכרון.
יצחק אלמשעלי הקריא את קינת דוד ויהונתן.
מצגת הנופלים הוקרנה בדממה ושקט זועק בכאב.
איריס דותן, אמו של סרן יצחק דותן ז”ל שנהרג לפני כשנה וקיבל אותות הצטיינות בצוק איתן, נשאה דברים בשם המשפחות השכולות והרטיטה את נימי הנשמה. “שבוע לפני שיצחק נהרג הוא קיבל אות הצטיינות על השתתפותו בצוק איתן. אנחנו כמשפחת השכול כואבים ומתגעגעים שעה שעה על האובדן ובעיקר גאים כי החללים נפלו למען ארץ ישראל הקדושה. עלינו להרבות אהבה בינינו.”
את תפילת ‘אל מלא רחמים’ ערך דוד לוק, שבכל שנה מרגש ומפעים.
לאחריו, נאמרה תפילת קדיש ע”י נציגי המשפחות השכולות.
ראשית בן טולילה, תלמידת תיכון ויו”ר מועצת התלמידים העירונית נשאה דברים בשם בני ותנועות הנוער.
יהודה גובני ותלמידת תיכון הקריאו במשותף קטע קריאה לזכר הנופלים.
רה”ע משה אבוטבול, נשא דברים וברך את משפחות הנופלים וציין כי החלל הנוסף של מדינת ישראל אליהו דרורי ז”ל שנהרג יומיים קודם לכן התווסף למשפחת השכול הלאומית והעירונית. “שוב אנחנו חוזרים למחוזות הכאב והשכול. אנחנו מוקירים וזוכרים את מתינו, זכרם הוא נר לרגלינו, תרומתם ולחימתם למען כולנו מקודשת בדמם. רה”ע סיפר כי תלמיד של הרב אוירבך ביקש מהרב אישור לנסוע ולהשתטח על קברי צדיקים, והרב ענה: “אתה לא חייב לנסוע מחוץ לעיר כמה רחובות מכאן בהר הרצל קבורים אלפי צדיקים”.
ח”כ צחי הנגבי, השר לפיתוח אזורי ייצג את ממשלת ישראל בטקס: “23,646 של תוכניות החללים כבר לא יתגשמו, עם מותם הדומייה לזכרם נצחית ואינסופית. החלל הראשון היה אהרון הירשלר שנרצח בשנת 1873, מאז 145 שנים עברו ולאחר 2000 שנות גלות שונתה פניה של ארץ ישראל ביסוס עצמאותנו בתחומים רבים ובראש ובראשונה צבא הגנה לישראל מבטיח את קיומה ובטחונה. למשפחות השכול אומר שגם כאשר שמחת הלב לא צוחקת המשיכו לשאת את זיכרון יקירכם באהבה. יהיה זכרם ברוך!”
במהלך הטקס ובמעברים הופיעו בשירה להקת ‘בין השמשות’ והזמר בן סנוף.
לקראת סיום הטקס הונחו זרים ע”י נציגי הממשלה השר צחי הנגבי, רה”ע משה אבוטבול, נציגי המשפחות השכולות, יהודה מדיזאדה בשם המועצה הדתית, רונן גורש מפקד תחנת המשטרה, טפסר ראובן יצחק בשם לוחמי האש, דוד כהן, מפקד מד”א, כוחות הביטחון, תנועות הנוער ועוד.
הטקס הסתיים בשירת התקווה.
נציין כי הטקס באחריות נערך בחסות ובאחריות העירייה והממונה על אירועים וטקסים מאיר בלעיש ועובדי מח’ האירועים ומנהל המח’ שלמה דרי, ביחד עם עובדי מח’ שפ”ע ומנהל המח’ דוד אוחיון שעובדים ימים כלילות בכדי שטקסי ימי הזיכרון ובשונה מהם אירועי יום העצמאות ייערכו באופן מכובד ומקצועי. יישר כוח לכל העוסקים במלאכה.
- 5שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר