חג שבועות
קרם ברולה
מרכיבים:
1 ליטר שמנת מתוקה
2 מקלות וניל (לחרוץ עם סכין)
350 גרם סוכר
320 גרם חלמון ביצה
אופן ההכנה:
את השמנת, מקלות ווניל וסוכר לחמם יחד עד לרתיחה ולהוריד מהאש.
1/3 מהתערובת החמה מוסיפים לחלמוני הביצים עד שהתערובת משווה טמפרטורה. לאחריו, מוסיפים את כל המסה לתערובת החמה בסיר ולערבב היטב. להוציא את מקלות הווניל מהתערובת ולסנן היטב.
ליצוק לקוקוטים מאלומיניום או חרס. לאפות בתנור, 150 מעלות משך 30/40 דקות, לשים בתחתית התנור תבנית מים.
לאחר קירור לפזר סוכר דמררה ולצרוב עם מבער את הסוכר עד לקבלת מרקם מקורמל.
החומרים ל- 12-14 מנות
אייל מרציאנו, שף וקונדיטור, זכה בפרסים רבים בתחום הקולינרי, שף ראשי, אולמי אמרלד