קיש בטטה
מצרכים לבצק פריך מלוח:
1 כוס קמח לבן (140 גרם)
100 גרם חמאה מלוחה
2-3 כפות מים קרים
1/2 כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
חותכים את החמאה לקוביות קטנות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק למעט הטימין ומערבלים רק עד שנוצר בצק שמתגבש סביב וו הלישה או עד שנוצרים פירורים גדולים והחמאה נעלמת. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים.
מוסיפים את הטימין ומערבלים במשך כמה שניות.
מאחדים את פירורי הבצק הגדולים לכדי עיגול בצק אחיד, משטחים לצורת פיתה ועוטפים בניילון נצמד למקרר למשך חצי שעה לפחות לפני שמרדדים.
לקלף ולחתוך לקוביות 2 בטטות בינוניות, לתבל בשמן זית ומלח ולהכניס לאפייה בתנור למשך חצי שעה ב-170 מעלות עד לריכוך.
חותכים לרצועת דקות בצל בינוני מטגנים במחבת עם שמן זית וחמאה עד להזהבה.
בקערה שמים את הבטטה, הבצל, 150 גרם גבינות מסוגים שונים (פטה/בולגרית/עיזים/צהובה מגורדת), 250 מ״ל שמנת מתוקה 32%/38%, 1 ביצה, 2 כפות קמח לבן, מעט מלח, פלפל לבן. מערבבים הכל ומניחים בצד.
מרדדים את הבצק הפריך ומניחים בתבנית, בעובי של כחצי ס״מ. חשוב להפוך את הבצק ולרדד עם קמח על מנת שלא יידבק. לחרוץ את הבצק בתבנית עם מזלג. לאפות אפייה מוקדמת 20 דקות ב-175 מעלות, בתנור שחומם מראש.
להוציא את התבנית ולצקת את התערובת. לאפות שוב ב-175 מעלות לעוד 35-40 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב.
* המתכון לתבנית בקוטר 24
אייל מרציאנו, שף וקונדיטור, זכה בפרסים רבים בתחום הקולינרי, שף ראשי, אולמי אמרלד