קיש ים תיכוני
עדינה בטש
לבצק:
1 כוס קמח
100 ג’ מחמאה
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד
לשמור במקרר כחצי שעה
לרדד את הבצק הפריך לשכבת בצק אחידה שהבצק יכסה את התבנית כולל הדפנות
לאפות כרבע שעה ולהוציא מהתנור.
במחבת יש לטגן:
1 חציל חתוך לקוביות (על החציל החתוך לפזר מלח כשעתיים שהחצילים יגירו את הנוזלים)
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 גמבה כתומה חתוכה לרצועות
שום
לטגן את הירקות עד ריכוך והשחמה, לתבל במעט מלח ופלפל שחור.
לקרר את התערובת ולהוסיף רבע קילו גבינה מלוחה – פטה.
להוסיף את התערובת לבצק ולשפוך מעל: 2 ביצים טרופות, חצי כוס חלב, לערבב היטב ולשפוך מעל התבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כשעה עד להשחמה.
ב ה צ ל ח ה!
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר