קובה ברוטב אדום
זילפה עזו
הכנת בצק קובה
1 ק”ג סולת
מעט מלח
מעט שמן
מים לפי הצורך
ללוש היטב ולהניח בצד למשך 10 ד’
מילוי
1 ק”ג בשר טחון
3 בצלים
מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור
לטגן את הבצלים עד להזהבה ולהניח במסננת
לבשל את הבשר טחון בסיר ללא שמן שיתבשל מעט
לערבב את הבצל עם הבשר, מלח, פפריקה ופלפל שחור
ולטגן מעט עד שהנוזלים יתאדו.
הכנת קובה:
לרדד את הבצק לדק (לא מאוד) לקרוץ עיגולים קטנים
באמצע העיגול שמים מילוי לסגור ולהדק עם מעט מים.
הכנת המרק
1 בצל
3 סלק אדום
1 קופסת רסק עגבניות
עלי כרפס
עלי סלק ירוק
מלח
מלח לימון
לטגן את הבצל, הסלק אדום ורסק העגבניות
כשהסלק האדום מתרכך, מוסיפים מים עד חצי סיר
להוסיף כרפס וסלק עלים, מלח ומלח לימון לאחר בישול המרק
מוסיפים את הקובה לבישול 10 דקות.
בהצלחה!