עוגת גבינה אפויה – המלכה הלבנה
מצרכים:
1 גבינה 750 גרם
1 שמנת חמוצה
1 גבינה 30% שומן (מסקרפונה או גבינת שמנת)
1 1/2 כוסות סוכר
1 חבילה פודינג וניל
חצי כוס קורנפלור
חצי כוס קמח
7 ביצים בגודל L
מעט גרידת לימון
1/2 כפית מחית וניל.
הכנות מקדימות
להכין מראש תבנית אפיה קפיץ קוטר 24 או סיר ג’חנון.
למרוח מרגרינה או חמאה מומסת בתחתית וגם מסביב בנדיבות.
ניתן להוסיף נייר אפייה משומן במרגרינה או חמאה בשביל הטעם בתחתית התבנית ובשוליים מסביב לתבנית ליצור טבעת רחבה מנייר כסף בכדי לשמור על עוגה בהירה.
לחמם את התנור מראש ל- 200 מעלות, עם תבנית מים ליצירת אדים.
מומלץ – להוציא את הגבינות מראש שיהיו בטמפרטורת החדר.
להפריד ביצים ולדאוג שהחלבון נקי ללא חלמון.
לנפות את כל החומרים היבשים ולערבב.
אופן ההכנה:
להפריד את הביצים, את החלבונים לשים בקערת מיקסר.
בקערה נוספת לערבב את הגבינה לבנה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה ולערבב היטב לבלילה חלקה.
להוסיף את החלמונים וכוס סוכר ולערבב שוב, להוסיף תוך כדי ערבוב את החומרים היבשים שניפינו קודם ולהוסיף את גרידת הלימון ומחית וניל, לערבב עד לקבלת בלילה חלקה.
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים לאחר קבלת קצף לבן ולא יציב מידי, להוסיף 1/2 כוס סוכר תוך כדי הקצפה. אין צורך לייצב מידי את הקצף.
להוסיף ב- 3 פעימות את הקצף אל תוך הבלילה הקודמת, תוך ערבוב עם לקקן. חשוב לשמור על תנועות קיפול עדינות בכדי לא להפיל את הנפח.
לשפוך לתוך התבנית שהוכנה מראש, ולאפות משך 20 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות .לאחר 20 דקות להוריד ל- 140 מעלות למשך שעה וחצי נוספות על אפייה סטטית ולא טורבו.
אין לפתוח את התנור עד תום האפייה ולהשאיר בתנור לאחר אפייה משך שעה לפחות ורצוי עד לצינון מוחלט .
מומלץ להכניס לקירור לפני הגשה
מוגש באהבה!
ציפי מדינה שפית וקונדיטורית – ❤Median’s Kitchen
- 4שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר