מתכון לכל הקישים
אופירה יחיא
לתחתית הקיש לתבנית פאי 28
מצרכים :
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח / קמח רגיל ועוד 1/2 שקית אבקת אפיה
1 כף מלח
אופן ההכנה:
ללוש בקערה הכל יחד לבצק אחיד על נייר אפיה מקומח מעט, לפתוח את הבצק לעיגול גדול, לשמן מעט תבנית פאי ולהעביר את הבצק, את השאריות למעלה לחתוך, לחורר במזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
מצרכים לרויאל כללי:
1 שמנת מתוקה (250 מל)
3 ביצים L
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
כמה אפשרויות:
לקיש בצל מוספים לרויאל 1 כף מרק בצל, מטגנים 2 בצלים חתוך לרצועות ומוסיפים לרויאל, עם מטרפה ידנית מערבבים את כל מצרכי הרויאל, מוספים את המלית לדוגמא: בצל מטוגן, יוצקים מעל הבצק מפזרים מעל 200 גרם גבינה בולגרית וגבינת פרמזן לתנור ב- 190 מעלות בטורבו עד להזהבה.
קיש פטריות:
מטגנים בצל אחד, 2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות, 1 כף אבקת מרק פטריות מוסיפים לרויאל וכל השאר כמו הקיש הראשון.
קיש חצילים:
מטגנים 1 חציל חתוך לקוביות , מכינים רויאל רגיל לפי המתכון הנ”ל מעבירים לתבנית פאי, מסדרים חצילים מעל הקיש ועגבניות שרי שלמות וכן הלאה כמו הקיש הראשון.
קיש תרד:
לטגן 1 בצל קצוץ, 1 חבילת תרד להוסיף לתבל במלח ופלפל שחור, להוסיף לרויאל וכן הלאה כמו הקיש הראשון.
בהצלחה!!
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר