לקראת הבחירות..
תקציר פוליטי בבית שמש ומטה יהודה
מאת: אתי בן עמי-סויסה
בעוד פחות מחמישה חודשים יתקיימו הבחירות המוניציפליות לרשויות המקומיות, ואם נדייק יום ג’, ה- 30 באוקטובר 2018.
אין ספק, כי הבחירות הינם עניין משמעותי במישור הלאומי והמקומי, בכל יישוב, עיר, קיבוץ ומושב, שכן הנבחרים קובעים את סדר היום הציבורי ומשפיעים באופן ישיר על איכות החיים שלנו.
ככל שנתקדם לקראת יום הבחירות כך המערכה תתחמם, תקרום עור וגידים, נוכל לשמוע בקול רם וברור יותר על המועמדים, רשימות, חיבורים, אג’נדה ועשייה של כל מועמד ורשימה, וותיקים יותר ומוכרים פחות.
יהיה מעניין.
אתר אתיקה ינסה לשפוך אור על הנעשה בזירה הפוליטית, תוך סיקור אובייקטיבי את המועמדים והרשימות. התחבטתי בשאלה אם נכון יהיה להיכנס לנישה הפוליטית באתיקה כפורטל שמדבר נשים ועשייה של נשים בתחומים רבים. המסקנה אליה הגעתי (לא לבד תוך התייעצות) כי אי אפשר שלא! שכן בחירות מוניציפליות הן חלק בלתי נפרד ומהותי בחיים השוטפים של כולנו והם קובעים את העתיד לבוא. חשוב יהיה להביא את הקולות השונים מרמת השטח ובכלל.
מעט עובדות על בית שמש
משה אבוטבול, ראש העיר בית שמש מסיעת ש”ס, נבחר לראשונה בשנת 2008, ומכהן כראש עיר 2 קדנציות. בבית שמש התקיימו בחירות חוזרות ב- 2011, לאחר שנתקבלה החלטה ע”י ביהמ”ש כי היו זיופים בקלפיות מסוימות, החלטה היסטורית של ביהמ”ש שכן, זו הפעם הראשונה בה התקיימו בחירות חוזרות במדינת ישראל.
מליאת מועצת העיר מורכבת מ- 19 חברי מועצת עיר, מתוכם 2 נשים.
הקואליציה מורכבת מסיעות: דגל התורה 3 נציגים, ש”ס 2 נציגים (כולל רה”ע), ליכוד 3 נציגים, כח 2 נציגים, גור 2 נציגים, דור אחר 1 נציג, הבית היהודי 2, בית שמש חוזרת 1, ריצארד 1 ומוטי כהן 2.
בתחילת הקדנציה הסיעות החרדיות 10 נציגים ומאיר בלעיש היוו קואליציה, שאר הסיעות היו באופוזיציה. במהלך הקדנציה האחרונה השתנה הרכב הקואליציה ונציגי סיעת הבית היהודי היו הראשונים להיכנס לקואליציה. לפני כשנה ושמונה חודשים נכנסו לקואליציה נציגי הליכוד, ולאחריהם מנשה אליאס עם מנדט אחד מסיעתו של מוטי כהן.
במקביל, אליסף ורמן, חבר המועצה מטעם הבית היהודי, פרש מחברות במליאת מועצת העיר, והבאה אחריו ברשימה המשותפת של הבית היהודי-בית שמש חוזרת, עו”ד רינה הולנדר, שנכנסה במקומו כחברה במועצת העיר.
יחסי הכוחות במליאה: קואליציה: 15 חברים, אופוזיציה: 4 חברים, סה”כ 19 חברים.
עם התפתחות העיר, גידול האוכלוסייה ואכלוס שכונות חדשות כמו רמב”ש ג’, לא מן הנמנע כי מליאת מועצת העיר תגדל ל- 21 חברים במליאה הבאה.
מועמדים לראשות העיר בית שמש
משה אבוטבול, רה”ע מכהן, הצהיר על התמודדותו בפעם השלישית לתפקיד ראש העיר. מזה חודשים שהוא מנהל מתחת לפני השטח מו”מ עם חברי מועצת העיר מהסיעות השונות לתמיכה בו. אציין כעובדה, כי המו”מ מול הסיעות החרדיות מתנהל מול ראשי הסיעות ברמה הארצית. אחראי על המו”מ ח”כ מקלב.
דוד עסיס, תושב בית שמש, איש חינוך למעלה משלושה עשורים, כיום מנהל מח’ החינוך במועצה אזורית נחל שורק, הצהיר על מועמדות לראשות העיר ברשימת ‘אור שמש’. כמי שמנסה לאחד סביבו את מאוכזבי אבוטבול מכלל הסיעות כולל חלק מתושבי רמב”ש ג’.
ד”ר עליזה בלוך, שוקלת ברצינות מזה זמן להתמודד על ראשות העיר, אולם, בפועל טרם הצהירה רשמית.
רשימות מקומיות למועצת העיר בית שמש
אלו רשימות יתמודדו למועצת העיר מהמחנה הציוני? עדיין אין תמונה מדויקת/ברורה לגבי חלקן.
הליכוד, הבית היהודי, ורשימתו של ריצארד פרס – יתמודדו למועצת העיר. בשלב זה לא ברור אם אלי כהן ומוטי כהן יתמודדו ומה יעשה מנשה אליאס, החצי השני מרשימת מוטי כהן.
מאיר בלעיש, מסיעת ‘דור אחר’ עדיין לא הצהיר אם ירוץ למועצת העיר, אולם, בסביבתו הקרובה ישנה הערכה וסבירות גבוהה שיפרוש מהחיים הפוליטיים.
האם יתמודדו רשימות חדשות, ואם כן מי יהיו המתמודדים, האם במחנה הכללי-ציוני ישכילו לשים נשים במקומות ריאליים?
בשונה מהמחנה הכללי, בקרב הסיעות החרדיות ההיערכות במטות השונים בעיצומה.
מועצה אזורית מטה יהודה
המועצה האזורית מטה יהודה מורכבת מ- 57 ישובים ביניהם קיבוצים, מושבים ויישובי המגזר הערבי. מטה יהודה הינה המועצה האזורית הגדולה בארץ.
במליאת המועצה חברים 61 נציגי הישובים, מתוכם 4 נשים.
מתמודדים לראשות המועצה האזורית מטה יהודה
דדון, תושב שריגים ליאון, נבחר לראשונה לראשות המועצה בינואר 2009, בקדנציה השנייה ‘נבחר’ שוב ללא בחירות מאחר והיה המועמד היחיד. כהונתו בקדנציה השנייה ‘הופרעה’ עקב חקירות המתנהלות נגדו עד לימים אלו, ועדיין לא הוכרעה בכפוף לשימוע ואם יוגש נגדו כתב אישום. דדון השעה עצמו מתפקיד ראש המועצה עד להכרעה בעניינו. בפועל, ממלא מקומו, ניב ויזל, אשר משמש בתפקיד ראש המועצה. דדון, החל את קמפיין הבחירות כמועמד לראשות המועצה האזורית.
ניב ויזל
ויזל, תושב קיבוץ נתיב הל”ה, סגן ראש המועצה ומ”מ בפועל כראש המועצה בשנתיים וחצי האחרונות, תפקיד אליו ‘נקלע’ מכורח המציאות עקב החקירות של דדון. ויזל, הצהיר על התמודדות לראשות המועצה לפני כחודש ימים.
יוסי משה
משה, תושב זכריה, יו”ר ועד מושב זכריה מזה 32 שנה, חבר מליאת המועצה ב- 20 שנה האחרונות, מתמודד על ראשות המועצה.
אוחנה, תושב צלפון, עובד המועצה כ- 15 שנה, מנהל המח’ לתיירות, חקלאות וקשרים בינלאומיים. הצהיר לפני כשלושה שבועות על התמודדות לראשות המועצה.
מגנזי, תושב צור הדסה, נציג הישוב בוועד המקומי, ונציג במליאה מזה 5 שנים, שימש כיו”ר ועדת הכספים של המועצה משך 4 שנים. מגיע משוק ההון והפיננסים. הראשון מבין המועמדים שהצהיר על כוונתו להתמודד על ראשות המועצה לפני כמה חודשים.
המשך יבוא..
- 9שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר