
לחמניות אפויות במילוי בשר
שיקמה וענונו-טייב
בצק :
קילו קמח
כף מלח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן
מילוי:
1/2 קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ
מלח, פלפל, פפריקה אדומה, רסק עגבניות
ההכנה :
נתחיל עם הבצק, במיקסר שמים את כל החומרים למעט המלח, המלח בסוף.
מכסים את הבצק בשקית ניילון, שמים מעל קופסת גפרורים או שום [שניהם מפרישים חום שעוזר להתפיח את הבצק בצורה טובה יותר]
בזמן ההתפחה מכינים את המילוי
תחילה מטגנים את הבצל עם השמן עד הזהבה קלה אח”כ מפזרים את פתיתי הבשר הטחון כשהבשר מתחיל להתבשל מוסיפים כפית פפריקה אדומה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, כף רסק עגבניות
ולקרר.
אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל- 22 כדורים, משטחים כדור, ממלאים במרכז את המלית וסוגרים. מברישים ביצה, מקשטים ולתנור.
שחומם לפני 200 מעלות ועם הכנסת התבנית מורידים ל- 180 מעלות, כ- 45 דקות עד לאפייה והזהבה.
סלט חצילים ועגבניות קלוי
1 חציל,
3 עגבניות,
3 פלפלים
2 שיני שום
קולים בתנור או על האש את הירקות
חותכים גס לאחר הקלייה מוסיפים 2 שיני שום כתושות מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
בהצלחה!
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר