לביבות ספינג’
כמות ל- 13 יחידות
חומרים:
1/2 ק”ג קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 ביצה
1/2 כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים
1 כף שמן
2 כפות ערק- כן, ערק! (מונע ספיגת שמן)
אופן ההכנה:
לשים במיקסר הקמח, סוכר ושמרים, ועם וו גיטרה לערבב מעט.
להוסיף את שאר המרכיבים, על מהירות נמוכה, לערבל עד לקבלת בצק חלק ודביק.
לכסות את קערת המיקסר בניילון ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
להחזיר למיקסר, לערבל שוב עוד כ-5 דקות.
לכסות ולהתפיח שוב כחצי שעה.
ליצוק לסיר רחב כליטר שמן, על אש בינונית-גבוהה, כשהשמן חם (תנסו לזרוק חתיכת בצק קטנה, אם היא צפה, זה חם מספיק).
בידיים רטובות מעט, לקחת חתיכה מהבצק, ליצור עיגול וחור באמצע ולמתוח אותו מעט ולהניח בתוך הסיר, לטגן משני הצדדים עד להזהבה.
לשים בכלי מתחתיו נייר סופג, להעביר לכלי הגשה, לפזר אבקת סוכר, להכין ליד כוס תה עם נענע- מה צריך יותר מזה?
ניתן להכפיל כמויות בכדי ליצור יותר לביבות ספינז’.
ב ה צ ל ח ה !
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר