התמודדות עם חוסר שליטה
ביום שאחרי..
מאת: חגית דמארי
“מי שחווה שינוי לרעה שיתבונן מה היה קיים בחייו שנמנע ממנו במצב החדש, ומי שחווה שינוי לטובה שיתבונן מה היה רוצה לשמר כעת ממה שנוכח עכשיו בחייו.”
~~~
“בזמן משבר צריך להרפות את השרירים ולשחרר גלי רגש. לתת לגלי הרגש לעלות למצב שיא – ולהשתחרר. אם לא נשחרר נקבל ‘כוויה’, כאילו שמו אותנו על מגלשה תלולה ומפחידה ואנחנו מנסים לבלום את מהירות הגלישה ולשלוט בה – בדרך נכווים כי לא באמת מצליחים לעצור.”
~~~
כולנו חווים בימים אלו שינוי, ימים שונים, מוזרים, אחרים, בלתי צפויים. מי מאתנו חווה שינוי לרעה, ומי חווה שינוי לטובה.
נאמרו הרבה דברים על הקורונה ומה היא מביאה לחיינו. חשוב שנשים לב לשינוי שקרה בכדי להתכונן ליום שאחרי. מי שחווה שינוי לרעה שיתבונן מה היה קיים בחייו שנמנע ממנו במצב החדש, ומי שחווה שינוי לטובה שיתבונן מה היה רוצה לשמר כעת ממה שנוכח עכשיו בחייו.
כל אחד ישאל את עצמו מה אני רוצה שיצמח בתוכי ביום שאחרי המשבר שישמש אותי להמשך החיים? מה שייוולד זו תהיה מתנה.
נתמקד במי שקשה לו בימים אלו?
כתוצאה מהשינוי אנו חווים תחושת חוסר שליטה. יש לנו מנגנון בגוף הנקרא ‘הומוסטאזיס’ שתפקידו לאזן את הגוף כמו: טמפרטורת הגוף, חומציות בדם ועוד… כאשר משהו מפר את האיזון, הגוף עושה הכול בכדי לחזור אליו.
כך גם הנפש. יש מנגנון שדואג ליציבות ולהתמודדות ש’יהיה בסדר’. אבל מה שכולנו חווים בימים אלו מערער גם את מנגנון זה. כאילו שמטו לנו את השטיח מתחת לרגליים, כל המערכת הרגשית משתוללת, נלקח מאתנו הבטחון בהווה ובעתיד. איבדנו שליטה.
במצבים אלו, אנחנו מתאמצים יותר להשיג שליטה, הופכים מעין ‘פריקים של שליטה’. מפעילים כל שריר בגוף ובנפש כדי ליצר שליטה, אבל לא באמת מצליחים. במקום זה אנו מותחים את השרירים עד גבול קצה היכולת והם יוצרים מתח, חרדה, לחץ ובסופו של דבר הגוף מפריש הורמוני סטרס – רעילים לגוף.
לכן, בזמן משבר צריך להרפות את השרירים ולשחרר גלי רגש. לתת לגלי הרגש לעלות למצב שיא – ולהשתחרר. אם לא נשחרר נקבל ‘כוויה’, כאילו שמו אותנו על מגלשה תלולה ומפחידה ואנחנו מנסים לבלום את מהירות הגלישה ולשלוט בה – בדרך נכווים כי לא באמת מצליחים לעצור.
נדרש להרפות ולאפשר לחוש את כל הרגשות שעולים כמו: חוסר אונים, בדידות, עצב, תסכול, כעס ועוד. מרבית האנשים חווים בלבול וחוסר מיקוד. אל תאשימו את עצמכם שמשהו לא בסדר, הכול בסדר. לא צריך לדאוג, זה טבעי, תשהו בחמלה כלפיי עצמכם.
מי שמתקשה עם התחושות שעולות בתוכו והוא רוצה לעבד אותם – מוזמן לקבוע עם אחד/ת מהמאמנים של קהילת ‘התדר’ שהתנדבו בתקופה זו לאמן – בחינם. רשימת המאמנים מופיעה בפייסבוק בקבוצת “היום שאחרי”. לא כדאי להגיע למצב של קטסטרופה כדי להיעזר במטפל. לא לפחד, לא להתבייש ולבקש עזרה. אנחנו לומדים לתרגל עזרה הדדית, אחדות ונתינה האחד לשני/ה. לא החלשים נעזרים והחזקים נותנים, כולנו גם חלשים וגם חזקים, גם נעזרים וגם עוזרים.
המלצות להירגעות:
* בתקופה זו שאי אפשר לצאת החוצה, חשוב לפתוח חלון להסתכל לשמים אל האופק או הטבע.
* לעשות מקלחת טובה, לתת למים לזרום וליהנות מרחש הזרימה.
* לשחרר מתחים ע”י אנחות, צעקות או צחוק מאולץ.
* לעמוד מול המראה ולעשות פרצופים, תרשו לעצמכם להיות ילדים, מגוחכים, פחות כבדים, כך תשחררו עומס.
* לנשום נשימות עמוקות ויזומות בעצימת עיניים.
* אם הפחד עולה חשוב להגיד: “הקיום שלי לא תלוי בי, הוא תלוי רק בבורא עולם, אני משחרר שליטה מלנסות לשרוד. אין לי שליטה על כלום, השליטה נמצאת רק בידי הבורא ואני מעביר / משחרר את השליטה אליו, אני עסוק רק בזה שאני קיים”.
* דמיינו כאילו אנחנו והעולם בערסל נינוח ונעים.
* להאזין למדיטציות מכל סוג – הן מרגיעות את הנפש.
*חשוב לעשות פעילות ספורטיבית, היא מפוגגת מתח נפשי.
* לשאול מה אני רוצה שיצמח בתוכי ביום שאחרי המשבר שישמש אותי בהמשך החיים? מה המתנה שקיבלתי בזכות הקורונה?
זכרו! עכשיו זה הזמן, זו הזדמנות! כאשר יש עצירה והתכנסות, הגוף והנפש יפלטו החוצה מה שמיותר ולא משרת אותנו ויפנו מקום למשהו חדש ומדויק להיכנס לחיים.
שנזכה לגאולה פרטית וכללית ולאחדות הלבבות!
** המאמר נכתב ע”פ דיון שנערך בקבוצת קהילת התדר “היום שאחרי – מתחיל עכשיו”
הכותבת: חגית דמארי, מאמנת אישית רגשית בשיטת התדר, מאמנת נשים שהזוגיות דעכה להן להצית את האהבה מחדש,מאמנת נשים לצאת ממערכת יחסים כואבת עם אימותיהן או בנותיהן ולהתקרב מחדש
בימים אלו מאמנת ללא עלות, בטלפון או בווידאו! מוזמנים להתקשר 054-4891199
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר