התמודדות נשים בבחירות המוניציפאליות
בתאריך ה- 30.10.18, יתקיימו בחירות מוניציפאליות לרשויות המקומיות ולרשימות למועצות העיר.
שדולות נשים ברחבי הארץ והמשרד לשיווין חברתי עורכים מסע הסברה וקמפיינים לעידוד נשים להתמודדות.
נשאלה השאלה:
מה חשיבות התמודדות נשים ומעורבותן בפוליטיקה המקומית והארצית?
נטלי יחיא
נשואה ליוגב ואימא לשני ילדים. פעילה חברתית ועובדת כסייעת פדגוגית במוסד חינוכי בעיר.
“לדעתי זו חובה שנשים יתמודדו לראשות המקומית לכלל תפקידים ובוודאי לראש הרשות.
על מנת שיהיה ייצוג הולם לכלל האוכלוסייה, חשוב שנשים יביעו עמדתן ודעתן במרחב הציבורי ללא חשש מקידום אינטרסים.
כמו כן, אישה מנהיגה מהווה מודל חשוב והכרחי לילדות ונערות שגם הן יהיו מנהיגות בעתיד.
לנשים יש ראייה רחבה ומגוונת, יכולת פתרון לסיטואציות חברתיות, הכלה ויכולת ניהול גבוהה.
כיום יותר ויותר נשים מתמודדות לתפקידים פוליטיים מאשר בעבר. נשים הוכיחו יכולות ניהול וחשיבה מרעננת ושונה.
יש נשים בראשות ערים מצוינות, ואפילו מנהיגות בעולם בגרמניה ובבריטניה כדוגמת אנגלה מרקל ותרזה מיי שעושות את תפקידן בהצלחה מרשימה. וכמובן שבתנ”ך היו נשים מנהיגות לתפארת.
עדי מלכה
אם ל- 4, עובדת בעמותת קהילה, פעילה חברתית ויו”ר הנהגת הורים בביה”ס עוזיאל וחברת הנהגת הורים יישובית.
“במהלך לימודי התואר הראשון שלי למדתי אצל ד”ר גרייבס, קורס הנקרא ‘מיסטיקה ורציונליות. ממש בפתיחתו של המפגש הראשון הוא טען שגברים רציונליים בעוד נשים הן מיסטיות, רבים בקהל הרימו גבה (נשים היוו את מרבית הקהל). לאורך ההרצאה כולה הוא הסביר את טענתו והוכיח כי לחשיבה המיסטית של נשים יש יתרון רב על פני החשיבה הרציונלית של הגברים.
עברו מאז אי אלו שנים, ולאחרונה, בעקבות מחקר שאני עורכת, חזרתי לחשוב על ההרצאה המרתקת הזו. איזו גישה עדיפה לניהול מערכה ובכלל בחיי היומיום שלנו, האם מספיק להיות רציונלי או שמא יש צורך במבט מיסטי? האם יש משמעות בחיפוש מחוץ למסגרת, בראייה הוליסטית של מערכת, בחשיבה מסתעפת ואסוציאטיבית או שמא כל זה מסתכם בכאב ראש אחד גדול??
כשאני מנסה לדמיין את האידיאל שלי לעתיד העיר בית שמש הדבר ברור לי מאליו – יש צורך במיסטיקה נשית בראש החץ.
נשים צריכות לפרוץ דרך, להוביל קדימה ולשנות את קו החשיבה.
וכדי שכל זה יקרה אנחנו צריכות לכוון לירח – לדאוג למועמדת לראשות העיר, בכמה שיותר ערים ברחבי הארץ, ויחד עם זאת, לזכור שגם אם לא נפגע, במקרה הגרוע נמצא את עצמנו בין הכוכבים – ולכן, יש לדאוג לשיבוץ נשים ברשימות המקומיות, לנשים פעילות חברתית בתחומים שונים ובעצם לשים את עצמנו על המפה בכל דרך אפשרית.”
שיר גורג’י – פלבניק
גרה בשכונת הגפן זו השנה השלישית. נשואה לראובן ואם למאיר. סטודנטית לסוציולוגיה, עובדת כרכזת תוכן והדרכה, וחברה פעילה בקהילת הצעירים הפועלת בעיר.
“זה לא סוד שכשמסתכלים על הנתונים רואים כי למרות שמעמד האישה הולך ומתחזק עם השנים, דרכנו לשוויון מגדרי עוד ארוכה. ביטוי עוצמתי לכך זו העובדה שעל אף שאנו מהוות חצי מהאוכלוסייה, ייצוג הנשים בתפקידי מפתח בחברה קטן בהרבה בהשוואה לגברים.
המצב חייב להשתנות. לא רק עבור הנשים, אלא עבור החברה כולה. אישה המתמודדת לרשות מקומית מביאה עמה סל שלם של תכונות, ערכים ויתרונות שאין להם תחליף, ועתידים להשלים תמונה שבמשך שנים ארוכות הייתה חסרה. השיפור האמתי יגיע כאשר נזכה לדעת כי ברשויות המקומיות לא יהיה מדובר באישה או שתיים המשמשות כנציגות, אלא בנציגות רחבה וראויה של דמויות נשיות המביאות לקדמת הבמה תכניות, עשייה ורעיונות שהן עומדות מאחוריהן.
נשים המתמודדות לרשויות מהוות דוגמא ומופת לשכבה גדולה מאוד מהציבור. יש כאן עניין שהוא הרבה מעבר לרצון לייצוג- אנו זקוקות לדמויות נשיות שיובילו, יניעו וייראו שעל אף התפקידים המרובים שנשים נושאות על כתפיהן מטבען, הן עתידות להוות חלק הולך וגדל בתפקידי מפתח בחברה הישראלית.
ואולי, כדי ליהנות מהרווח האדיר שבחברה בה נשים תופסות תפקידי מפתח, עלינו להפסיק לפחד משינויים שנצטרך כנשים לערוך בחיינו, אלא לדחוף ולקדם חברה מתוקנת בה דווקא הדרישה ברשויות מתאימה עצמה למעל מחצית מהאוכלוסייה.”
רחלי אסרף- בן שטרית
נשואה לאביעד, אם לשני ילדים, עובדת עמותת קהילה ויוצרת ערכת ‘משחקי קיט’, פעילה חברתית
“אף פעם לא התחברתי לנושא הפמיניסטי כי היה לי ברור מקומה וחשיבותה של אישה.
אף פעם לא הרגשתי נחותה להפך. הקמפיין חשוב אך יחד עם זאת מקווה שהוא לא עוד כותרת פופוליסטית, ומפלגות אכן יביעו תמיכה בנשים שרצות ברשויות המקומיות, ושיהיה ייצוג לנשים במקומות ריאליים ולא רק על הנייר. אנחנו בוודאי נרוויח מכך. המציאות של היום כופה עלינו להתמודד עם הדרה בכל כך הרבה תחומים, תחומים שלא עלו בדעתי שנשים לא רצויות בהם. לי ברור שייצוג נשי בפוליטיקה זה הכרח ויטיב לכולנו.”
- 6שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר