עוגת שמנת פירורים / אושרית אברג’יל
2 כוסות קמח (כוס מדידה)
2 חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה
בקערת מיקסר מערבבים את היבשים, יוצרים גומה באמצע ומוסיפים ביצים וחמאה, מעבדים עם וו גיטרה לבצק (אם זה רך מידי להוסיף קמח – הבצק צריך לצאת רך אבל לא דביק) משטחים בתבנית ומשאירים מעט בצק בצד לפירורים, ואופים כעוגיות.
אפיה בחום 170 כ – 20 דק’. הבצק מוכן כשהוא בצבע חום/זהב
מצננים היטב
לקרם:
3 כפות גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה 200 ml
2 שמנת מתוקה להקצפה
100 ג׳ אבקת סוכר
3/4 חב’ אינסטנט פודינג וניל
2 סוכר וניל
מקציפים את הקצפת ומוסיפים אבקת סוכר, מקציפים עוד חצי דקה ומוסיפים אינסטנט פודינג וסוכר וניל עד שהקצפת יציבה. צריך לשים לב ולא להקציף יותר מידי.
מוסיפים את הגבינה והשמנת ומקפלים לקצפת.
שופכים על הבצק, ומפוררים את העוגיות על הקצפת.
המתכון לתבנית בינונית.
לעוגיות חמאה ושוקולד – ממליצה להכפיל כמות בבצק.
אחרי שהנחנו את הבצק בתבנית + הכנו כמה עוגיות לפירורים
מוסיפים לקערה 30 ג׳ שוקולד חלב ו – 30 ג׳ שוקולד מריר קצוצים
יוצרים כדורים קטנים ומניחים במרווחים
מניחים מעל כמה פרוסות שקדים מולבנים (או אגוז פקאן)
אופים בחום 175 כ15-20 דקות
העוגיות צריכות להיות בצבע קרמל.
ב ה צ ל ח ה!!
- 1share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר