
ארוחת שבת של משה ואסנת אלעזרי
לפני הכל, מזל טוב לאסנת היקרה שחוגגת היום יומהולדת!
משה ואסנת נשואים באושר והורים לשישה ילדים, משה חוקר שריפות ארצי במערך כיבוי והצלה במשרד לביטחון פנים. אסנת בעלת משרד עצמאי לאדריכלות ועיצוב פנים בבית שמש.
את ארוחת השבת הם מכינים יחד תוך חלוקה ברורה, משה מבשל את האוכל ואסנת אחראית על האפייה חלות, לחמניות, עוגיות ועוגות. אשריהם!
מוזמנים להתרשם מהמתכונים והתמונות.
שבת שלום ומבורך!


דגים מבושלים (חריימה)
מצרכים:
סוג של פילט דג שאוהבים
גמבות חתוכות לרצועות
שום
אפשרי להוסיף גרגרי חומוס
רבעי לימון ללא קליפה
פלפל יבש אדום
3/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה
כף שטוחה מלח
כף שטוחה אבקת מרק עוף פרווה
אופן ההכנה:
מבשל את הירקות עד לריכוך עם 1/2 כוס שמן
לאחר הריכוך מוסיף כוס וחצי מים רותחים ועוד רבע כוס שמן
לערבב, להניח את הדגים, להרטיב אותם ברוטב, לקצוץ כוסברה לפזר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל משך 30 – 40 דק’, מדי פעם להשקות את הדג.
10 דקות אחרונות להסיר את המכסה עד לאידוי הנוזלים.
בהצלחה!

תבשיל פרגיות ופירות יבשים
מצרכים:
פרגיות
משמשים, שזיפים, שקדים קלופים חצויים, צימוקים, תאנים ואגוזי מלך
2 בצלים חתוכים לקוביות
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
קינמון
2 כפיות דבש
אופן ההכנה:
בסיר מטגנים בצל חתוך לקוביות, מטגנים מעט, מוסיפים את הפירות יבשים, מטבלים במלח, פלפל שחור גרוס 2, כפיות דבש וקינמון, מערבבים למשך 10 דקות על אש נמוכה.
פרגיות
חותכים 2 בצלים לרצועות מטגנים עד להזהבה מניחים את הפרגיות בחלק גב הפרגית, כך שהחלק השמן של הפרגית כלפי מעלה. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל שחור גרוס, לטגן מעט בצד אחד, להוסיף את הפירות יבשים והפרגיות באופן אחיד, לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ- 50 דקות.
בהצלחה!

תבשיל בשר ראש
מצרכים:
בשר ראש
עלי דפנה
שמן
גמבה אדומה / ירוקה
גרגירי חומוס (לא חובה)
שום
פפריקה, כמון, כורכום, מלח
אופן ההכנה:
להרתיח למשך כשעה את הבשר עם עלי דפנה, לאחריו לקרר את הבשר ולחתוך לפרוסות או קוביות (איך שאוהבים), בסיר נפרד מטגנים רצועות גמבה, שום וגרגירי חומוס. עד לריכוך, לתבל בפפריקה, כמון, אבקת מרק עוף וכורכום להוסיף מים להמשך בישול כשעה וחצי.
בהצלחה!

רולדות ממרח תמרים
מצרכים
6 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
כוס מים פושרים
כוס שמן
מרגרינה ללא מלח
ממרח תמרים, ניתן להוסיף אגוזים טחונים
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים קמח, אבקת אפיה, אבקת סוכר ומרגרינה לתערובת פירורים. מוספים מים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפיה מקומח קלות למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
מורחים במלית הרצויה, מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
מסמנים חריצים במרווחים של 2 ס”מ על הרולדות (להקל על החיתוך לאחר האפיה) ואופים 30-25 דקות עד להזהבה.
מצננים ופורסים לעוגיות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
בהצלחה!

לחמניות כוסמין / קמח לבן
מצרכים
1 ק”ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
כוס שמן
3 וחצי כוסות מים פושרים
למרוח חלבון ביצה ושומשום
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים בנפרד, להוסיף את הנוזלים וללוש היטב, לשמן קצת את הבצק
ללוש 10 ד’ ולהניח למנוחה, לאחר חצי שעה ללוש שוב וליצור לחמניות או חלות.
בהצלחה!

- 12שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר