מצרכים לשכבת הקוקוס:
6 חלבונים בטמפ’ החדר
1 כוס סוכר
2 כוסות קוקוס
לשכבת מוס שוקולד:
2 שמנת מתוקה (500 מ”ל)
200 גרם שוקולד מריר
לקצפת:
שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט וניל
1 כף סוכר
(הכמות הנ”ל תספיק לשכבה אחת, ללא זילוף, במידה ורוצים לקשט בקצפת, נדרש להכפיל את הכמויות)
אופן ההכנה:
נתחיל במוס השוקולד, לשים בקערה שמנת אחת בלבד ולחמם במיקרו’, לשבור לתוכה את השוקולד, לערבב היטב עד לקבלת גנאש חלק, ולהניח בצד לצינון.
שכבת הקוקוס:
לחמם תנור ל-180°.
להקציף במיקסר במהירות בינונית את החלבונים כדקה. להוסיף את הסוכר בהדרגה, להגביר את המהירות ולהקציף עד לקבלת קצף יציב (כ-5 דקות לערך)
להוסיף את הקוקוס בתנועות קיפול באמצעות מרית.
לשטח בתבנית מס’ 24 גבוהה! עם נייר אפייה בתחתית ומשומנת בצדדים.
להכניס לתנור ולאפות כ-20 דקות עד להזהבה.
להוציא מהתנור ולצנן.
אני אוהבת לקשט את העוגה ולא להשאירה בתבנית, לכן אשתמש בשקף, כמובן שאפשר להשאיר אותה בתוך התבנית ולכך אין צורך בשקף.
לאחר שהעוגה הצטננה, והגנאש בטמפ’ החדר, יש להכין את מוס השוקולד:
להקציף היטב את השמנת (השנייה), עד לקבלת קרם יציב.
להוסיף לתוך הגנאש ולערבב בתנועות קיפול עם מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
לשים שקף מעל שכבת הקוקוס בכדי להוציא את העוגה בשלמותה מהתבנית,
למזוג לתבנית את מוס השוקולד, לכסות בנייר כסף ולהכניס למקפיא לשעה.
לאחר כשעה, להקציף את הקרם, לשטח מעל המוס ולהכניס למקפיא שוב לשעה להתייצבות לשעה.
לאחר כשעה להוציא את העוגה מהמקפיא, להוציא את העוגה מהתבנית ועכשיו החלק הכייפי…
לזלף בקרם לקישוט, ניתן באמצעות ‘עלי שוקולד’ קנויים, או גם וגם ואיך שבא לכם!
ניתן להשאירה חלקה כפי שהיא!
בהצלחה!
- 24שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר