‘קפאו’ – התאילנדית הכשרה הראשונה בישראל – מתחם שער העיר
מסעדת קפאו, במתחם שער העיר, היא המסעדה התאילנדית הכשרה הראשונה בישראל. מסעדה שזכתה לשבחים רבים ממבקרי אוכל ודורגה בין 10 המסעדות התאילנדיות הטובות בארץ!
***
מסעדת קפאו התאילנדית, נפתחה לפני כשנתיים, במתחם ‘שער העיר’ ע”י ניר חג’בי – שף ויזם קולינרי שלמד את רזי המטבח הקולינרי התאילנדי בתאילנד ואחראי על תפריט עשיר בטעמים של מסעדת קפאו.
משמעות המילה קפאו בתאילנדית אמר: “לקפאו יש שני פירושים בהטעמה אחד – תיק, והשני – בזיליקום. בחרתי את השם כי התחברתי לצליל ולמשמעות בזיליקום, כירק שמככב בתפריט בווריאציות שונות.”
לשאלה כיצד הגיע לתחום האוכל התאילנדי: “מתחילת חיי הבוגרים עסקתי והתפרנסתי מהתחום הקולינרי. כבעלים של קייטרינג, דוכני מזון וברים לאירועים. בעבר ניהלתי בר בקיבוץ רבדים ועסקתי בתחום ההסעדה לאירועים פרטיים.
לאוכל התאילנדי נחשפתי במהלך מגוריי בתאילנד. ההיכרות האמתית החלה לפני כ- 8 שנים כשנרשמתי לקורס בישול בבנקוק, שם הבנתי הלכה למעשה מהו המטבח והאוכל התאילנדי באופן אמתי. אוכל נקי, טרי, בריא וטעים ביותר.
כשחזרתי לארץ, התחלתי לייבא באופן אישי פרודוקטים ומוצרים כשרים ומיוחדים מתאילנד, שם גמלה בי ההחלטה לפתוח מסעדה תאילנדית בארץ. במהלך שנה זו ואחרי ההכשרה שעברתי בתאילנד חיפשתי מקום לפתוח מסעדה והתגלגלתי לבית שמש, פתחתי את קפאו במתחם ‘שער העיר’ סמוך לפתיחת המתחם.
בקפאו, שיטת העשייה, המוצרים והפרודוקטים המשובחים הם העתק אחד על אחד של המקור התאילנדי.
בקרב רוב האנשים יש נטייה לבלבל בין אוכל סיני, יפני ותאילנדי – המשותף לכולם הוא אסיה והמזרח הרחוק אולם, יש הבדל עצום בין המטבחים.
“לשם הבהרה, בארץ עושים אוכל ישראלי עם נגיעות אסייתיות. אני לא מבין למה מתבלבלים? בעיניי, האוכל התאילנדי הכי טעים בעולם ואני לא משוחד!” אמר חג’בי
מהו אוכל תאילנדי?
“אוכל תאילנדי פופולרי במדינות מערביות רבות ובישראל. המטבח התאילנדי חדר לישראל בשנות ה-90, בשל החשיפה של תרמילאים למטבח התאילנדי וכניסתם לארץ של עובדים זרים מתאילנד. בישראל ובקרב קהילות יהודיות בעולם, פותחו גרסאות כשרות למטבח התאילנדי והוצאו מתוכו הפרודוקטים הלא כשרים.
לתאילנדי ממוצע לוקח 3 שעות לאסוף את כל הפרודוקטים מהשדות, בהתאם למה שהם מגדלים כך הם אוכלים. בכל אזור בתאילנד יש את הייחוד שלו והוא משתנה ממקום למקום גם בטעמים. בכל אחד מארבעת האזורים העיקריים בתאילנד צפון, צפון-מזרח, דרום ומרכז תאילנד המאכלים והטעמים משתנים.
האוכל התאילנדי מבוסס על שילוב טעמים חריף-חמוץ-מתוק-מלוח, חומרי גלם טריים, עלים ירוקים, אטריות אורז, בסיס האוכל התאילנדי-אורז בוטנים, משחות קארי, פאפיה ירוקה, בוטנים וקשיו שגדל בתאילנד.
השימוש ברוטב דגים נפוץ במטבח התאילנדי ומשמש כתחליף למלח, משחות קארי וסוגי הקארי המוגשים בדרום תאילנד נוטים לכלול חלב קוקוס וכורכום טרי, בעוד שבמטבח הצפון-מזרחי נוטים להוסיף מיץ של למון ליים.
האוכל התאילנדי נעשה בשיטת בישול מהירה כולל תבשילים, הקפצות ותערובות שיוצרים קומבינציה ועניין במטבח התאילנדי. בקפאו רוב הפרודוקטים מיובאים מתאילנד כולל צלחות חד פעמיות בהם מוגשות המנות, כלי העבודה, בירה תאילנדית ואפילו שום. בשונה מאוכל תעשייתי, כל המנות בקפאו נעשות ON-LINE, סמוך להגשתם ולפי מיטב המסורת התאילנדית האותנטית.”
תפריט קפאו
התפריט המגוון של קפאו מחולק למנות ראשונות I עיקריות מוקפצות I תבשילים וקינוחים.
מאכלים מיוחדים בחלב קוקוס, אטריות אורז טריות, סלט פפאיה ועוף, אגרולים בעבודת יד, אורז מוקפץ, מרקים ותבשילים בשילוב אורז, מנות עם קשיו, קינוחים כמו: בננה לוטי, מנגו סטיקי רייס ועוד מנות מפתיעות וטעימות ברמת עשייה ואיכות גבוהה. בתפריט בירות תאילנדיות, מיץ קוקוס טרי וקינוחים אותנטיים.
על מסעדת קפאו נכתב בעיתונות הארצית ובאתרים קולינריים מובילים, מבקרי אוכל נחשבים דרגו את קפאו בין 10 מסעדות תאילנדיות המובילות בארץ.
“הופתעתי כשראיתי את הפרסום על קפאו, הוחמאתי ע”י רבים מלקוחותיי על הפרסום הארצי מסתבר, כי עניין הפרסום עבר מפה לאוזן, מגיעים לאכול בקפאו מראשל”צ, חדרה, אשדוד, פ”ת, תל אביב, יישובי הסביבה במטה יהודה ועוד.
כיוון שהמסעדה ממוקמת בבית שמש היה לי חשוב שהאוכל יהיה בכשרות גבוהה, בכדי שכולם יוכלו לאכול בקפאו ואגב, זו המסעדה התאילנדית הכשרה הראשונה בארץ! אני שמח על כך, בין לקוחותיי קהילות דוברות אנגלית, שאוהבים את האוכל לאחר שנחשפו אליו. יש לנו קהל לקוחות חוזרים שהתחברו לאוכל ולטעמים, בכל פעם הם מדגישים שהחיוך שלנו, היחס והשירות מעבר לאוכל הטעים הם הערובה כלקוחות חוזרים, עניין שמשמח אותי מאוד!
ועדיין יש מקום לכולם, ישנם תושבים מבית שמש ומטה יהודה שלא ביקרו בה. למי שטרם ביקר במסעדת קפאו מוזמן להתארח אצלנו. כמה אפשר לאכול שניצל, פרגית, המבורגר ופלאפל? ברגע שתטעמו תבינו..”
השקת תפריט חורף
בשבוע שעבר התקיים ערב השקת תפריט חורף למסעדת קפאו, אליו הוזמנו מובילי דעת קהל ממטה יהודה ובית שמש היפה והרבגונית. האורחים נהנו מאוכל טרי וטעים שהוגש מהאש היישר לצלחת. ונהנו מתפריט מגוון ומפתיע בטעמים ובהגשה.
ניר חג’בי כבעלים ושף הסביר לסועדים על המנות שהוגשו באהבה. ניתן לסכם את הערב כהצלחה קולינרית, חברה נעימה והיכרות עם עולם המטבח התאילנדי.
מהרו לפנק ולהתפנק בתפריט חורף של קפאו.
קפאו תאילנדית I מתחם שער העיר, יגאל אלון 6 I א’-ה’ 10:00 – 24:00 I מוצ”ש 24:00 I 02-9949080
קרדיט צילום: דור חיים
- 30שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר