עוגת גבינה לוטוס
מאת: אושרית כהן
תבנית 24 או 26
מרכיבים לתחתית :
250 גרם ביסקוויטים פתי בר טחונים
200 גרם חמאה
2 כפות ממרח לוטוס
למלית:
12 ביסקוויט לוטוס
250 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
1 שמנת של פעם 27%
1 גבינת מסקרפונה
2 שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן (לא חובה אפשר לשים במקום 2 כפות ממרח לוטוס בבלילה)
אינסטנט פודינג שוקולד לבן
לציפוי:
כוס ממרח לוטוס ו- 6 ביסקוויטים לוטוס מפוררים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
לשמן מעט את התבנית
לערבב 250 גרם ביסקוויטים פתי בר טחונים עם 200 גרם חמאה מומסת ו- 2 כפות ממרח לוטוס,
לרפד את התבנית והצדדים בתערובת הביסקוויטים ולאפות 20 דקות על 180 מעלות,
הכנת מלית:
גנאש שוקולד לבן – להמיס 100 גרם שוקולד לבן עם מעט שמנת מתוקה, לקרר לפני שמורחים על העוגה.
להקציף 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן לקצף – לא קצפת יציבה לגמרי, מוסיפים לתערובת את הגבינות בהדרגה, להוסיף את הגנאש שוקולד לבן שהתקרר בינתיים, או 2/3 כפות ממרח לוטוס, להקציף לקצף יציב.
על התחתית האפויה שהתקררה בינתיים, שופכים חצי מהמלית ומסדרים שכבה של ביסקוויטים לוטוס צפופים על העוגה ומעל שופכים את יתרת התערובת של הקצפת והגבינות, מכניסים את העוגה למקרר רצוי לפחות ללילה שתהיה קרה ויציבה.
לאחר שהעוגה התייצבה במקרר אפשר לצפות אותה (אני מכניסה אותה לפני הציפוי ל- 20 דקות למקפיא שתהיה חלקה ויציבה לפני ששופכים את הציפוי החמים)
להמיס כוס ממרח לוטוס במיקרו למשך דקה, לשפוך על העוגה להכניס למקפיא ל- 5 דקות עד שהציפוי יתייצב ולקשט איך שרוצים.
בהצלחה!
- 5שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר