חג שבועות
סוף שבוע האחרון של פסטיבל האוכל במטה יהודה
17-20 למאי
פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה החל לפני 18 שנה, עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, עם השנים הצטרפו בשלנים ובשלניות לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, מרוקאים, כורדים, הודים וערבים, הפסטיבל מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.
השנה נושא הפסטיבל: “אוכל. אנשים. בית” לכן, אורחי הפסטיבל יוכלו לבקר בבתים השונים והייחודיים, המכנה המשותף בין כולם תשוקה – לאוכל טוב ולאירוח.
סוף השבוע של חג השבועות הוא סוף השבוע האחרון של הפסטיבל, והזדמנות ליהנות מחגיגה קולינרית של אוכל מסורתי לצד עדכני, שילובי מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, מאפיות בוטיק מקומיות, יקבים ובמבשלות בירה.
המבקרים יוכלו לבקר אצל רחל ואברהם קולברג, זוג חרדי המעבירים תרגולי יוגה בסטודיו מדהים מול הנוף, לאחר התרגול יוכלו המבקרים ליהנות מארוחה הודית צמחונית.
קבלת שבת אצל איליה וסיגל מגנס, בביתם המורכב מקונטיינרים – איליה מנגן ושר וסיגל אחראית על האירוח הקולינרי.
אורן שמואלי יציע לחמי בוטיק מופלאים הישר מהמאפייה שלו הנמצאת בחצר הבית, יעל ואבי רוזנבוים יגישו שלל בשרים בסגנון ארגנטינאי בחצר ביתם, השוקוליטרית גליה לוי תציע טעימות שוקולד איכותי בחצר הייחודית של אביה – אמן הברזל והפסל ניסים לוי.
שונטל שרביט דרמון תגיש במרפסת ארוחת טאג’ין מפוארת באותו אופן בו מגישים במשפחתה כבר דורות רבים, מוסא ויסמין ישתפו בסיפור חייהם המופלא לצד אוכל מופלא לא פחות, ועוד..
גם הבשלניות הוותיקות מהוות חלק בתי נפרד מהפסטיבל. אסנת ולילי עזיז יגישו בביתן קובה ומנות מפתות מהמטבח הכורדי, עליה גבאי וזוהרה בן חמו יציעו מנפלאות המטבח המרוקאי, רינה לוי תביא לשולחן את המטבח הערבי ועוד..
סיורים בין הסירים
ביום שישי, 18.5, יתקיים סיור במסגרת “סיורים בין הסירים” – טיול קולינרי מודרך שייתן למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, מבשלת בירה או יקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי. מחיר-130 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.
ב-17.5 יתקיים אירוע מיוחד ומסקרן במסעדת מאג’דה – “לצלול לכחול”, היינן ניר שחם מיקב שורק יבחר מיינותיו הנבחרים, שיוגשו לצד מנות תואמות ממטבח המסעדה. זאת לצד שלל אירועים וחגיגה של מטבחים וטעימות.
השקה חגיגית של יינות תתקיים ב-19.5 ביקב “לה טרה פרומיסה” – “אדום פוגש לבן”.
מוזמנים לקחת חלק באירועים הצבעוניים והמגוונים ולפגוש את האנשים והסיפורים דרך חוויה קולינרית ברמה אחרת.
פרטים נוספים באתר מחלקת התיירות של מטה יהודה: www.tour-yehuda.org.il, 8108*
ובדף ה- הלב הירוק תיירות מטה יהודה.
קרדיט צילום: אלדד מאסטרו
- 6שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר