לעוגת השוקולד:
5 ביצים בטמפ’ החדר (גודל L)
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/4 כוס קקאו
2 כפות קורנפלור.
לחמם תנור על חום 170 מ’, להניח נייר אפייה בתבנית תנור, לרסס בשמן ולפזר מעט קקאו על כל נייר האפייה,
במיקסר, מהירות בינונית, להקציף את החלבונים עד לקבלת בועות, להוסיף סוכר ולהקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצפת יציבה.
להוריד את המהירות לנמוכה, להוסיף את החלמונים והסוכר וניל ולהקציף לאיחוד. לנפות מעל את הקקאו והקורנפלור ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה. לשטח את התערובת בתבנית התנור ולאפות כ-10 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
להניח על השיש נייר אפייה ולפזר עליו מעט קקאו. להוציא מהתנור את העוגה ומייד בזהירות להפוך אותה על הנייר שעל השיש ולכסות במגבת עד לצינון.
לקרם מוקה:
1 שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפיות אבקת נס-קפה
1/4 כוס סוכר
להקציף הכל יחד עד לקבלת קרם יציב.
להסיר את הנייר האפייה מהעוגה, בעזרת מרית למרוח את הקרם על העוגה ובעזרת הנייר התחתון לגלגל אותה מהחלק הקרוב אליכם כלפיי חוץ.
להניח את הרולדה בתבנית ולהכניס למקפיא כשעה.
לגנאש שוקולד:
חצי שמנת מתוקה (125 מ”ל)
120 גרם שוקולד מריר
להמיס במיקרו’ ולערבב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק.
להוציא את הרולדה מהמקפיא, לקחת צלחת הגשה, להניח עליה 2 רצועות נייר אפייה (שלא תתלכלך מהגנאש) ולצפות את כולה בגנאש. ולהכניס למקרר להתייצבות.
לאחר שהשוקולד התקשה, להוציא את 2 רצועות הנייר ולהגיש !
כמובן שאני לא מוותרת על הקישוטים, ניתן להקציף שמנת נוספת ולזלף מעל או כל רעיון אחר וכמו כן, ניתן למלא בכל מילוי אחר שבא לכם!
בהצלחה!
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר