מנה ישראלית – שף איציק אסף
קציצת קבב על מקל קינמון
איציק אסף, בן 47, בעלים של ‘פאן שף’ – מופעי בישול וקייטרינג. התוודעתי לאהבת הבישול מגיל צעיר מאוד מניחוחות המטבח של סבתא ואימא. הבישול שלי פרונטלי מול קהל, מתובל באוכל טוב והומור כשילוב מנצח.
בעיניי המנה הישראלית היא קבב על מקל קינמון. הקציצה המזרחית על מקל מתוק שילוב וערבוב טעמים מנוגדים – כמו הישראליות כקיבוץ גליות, בתוספת טחינה מזרחית, עגבנית שרי ישראלית, זיתים סוריים על מצע פיתה, שהתקבצו מקצוות העולם למקום אחד – עוז הדר ותעוזה.
מתכון ל- 10 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
חצי ק”ג בשר עגל טחון (צלעות מס’ 2)
אפשר להוסיף 50 גרם שומן כבש
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוץ
צרור פטרוזיליה
10 מקלות קינמון
כפית מלח, כפית ראס אל חנות, או כמון במקום, כפית פפריקה, קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים ולכסות בניילון נצמד כשעה במקרר, לאחריו להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתייה ולערבב.
ליצור קציצת קבב מוארכת ולשפד על מקל קינמון, להשאיר רבע מקל חשוף, לתת לנוח כשעתיים במקרר להניח על מנגל חם ולהתענג. בתאבון!
בהצלחה וחג עצמאות שמח!
- 6שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר