פסטיבל האוכל ה- 18 מטה יהודה:
חגיגה קולנארית ואנושית מרהיבה
צילום: אלדד מאסטרו
זו השנה ה – 18 ברציפות שפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה מתקיים, במשך ארבעה סופי שבוע ומתחיל בסופ”ש הקרוב – 27.04 / 04.05 / 11.05 / 18.05, סביב הפסטיבל מתקיימים אירועים רבים, צבעוניים, מרהיבים חגיגה קולינרית ואנושית מאין כמוה.
רוח הפסטיבל השנה בדגש: אוכל. אנשים. בית.
המרחב הגאוגרפי העצום של מטה יהודה מאגד בתוכו ערב רב של ישובים, עדות ותושבים שהתברכו בתשוקה ובכישרון לייצר שפע קולינרי מענג: בבתים, מסעדות, יקבים, מאפיות, מבשלות בירה ועוד.
רציונל הפסטיבל לעודד ולפתח את תחום התיירות הכפרית באזור מטה יהודה ולאפשר אפיקי פרנסה, ליזמים ולתיירנים “הקטנים” והביתיים.
המועצה באמצעות מחלקת התיירות תומכת ומלווה את משתתפי הפסטיבל בכל ימות השנה ולא רק בתקופת הפסטיבל, בתקופה זו באה לידי ביטוי הפריחה והתוצרים של התיירנים במנעד רחב של יין, בירה, מאפים, אוכל משובח ואותנטי, מתובלים בסיפורים, שירים, והצצה נדירה ואנושית לחיים האישיים בבתים והלבבות הפתוחים של התיירנים. מסע קסום וייחודי אליו המשתתפים הרבים מוזמנים.
באמצעות הפסטיבל, המועצה האזורית מטה יהודה ומח’ התיירות מעודדים אלפי מבקרים ומטיילים מכל רחבי הארץ לפקוד את האזור היפיפה וליהנות מהשפע הקיים בתחומי ההיסטוריה, יין, אוכל, אמנות, טבע ועוד.
התיירנים המשתתפים בפסטיבל תושבי מטה יהודה, כל המארחים נמצאים ביישובי המועצה לרבות בתים, יקבים, מסעדות ועוד.
השנה משתתפים בפסטיבל כ – 60 מוקדים מעניינים הפזורים ברחבי הישובים במטה יהודה.
בכל שנה מבקרים אלפי אנשים מרחבי הארץ והאזור, המועצה האזורית מטה יהודה מובילה בתחום התיירות ובמהלך השנה מגיעים ממועצות וערים שונות ללמוד את הנושא.
ערן אוחנה מנהל מח’ התיירות במועצה אמר לאתיקה: “מחלקת התיירות רואה בפסטיבל האוכל הכפרי כאחד העוגנים המרכזיים בתיירות האזורית, המח’ משקיעה באירועים ובמשתתפים חשיבה ומשאבים רבים בפיתוח התיירות בהפקה, יח”צ, פרסום ועוד. אני מזמין את כולם לקחת חלק בפסטיבל שיתקיים במשך 4 סופי שבוע ויחל מיום שישי הקרוב.
להלן טעימה מתוך מגוון רחב של מארחים.
‘ראשטא’ מסעדה פאלחית – מהאדמה לצלחת
עין ראפה | רנם ברהום / 02-9948520
מסעדת שף ערבית כפרית של רנם ברהום – שף וחקלאי. חומרי הגלם מקומיים ועונתיים, כגון: טלה, שמן זית, חמאה מעושנת, עשבי בר ופטריות שרנם קוטף בשדות וביערות הסמוכים.
פירוש השם ‘רשטא’ – מאכל עדשים ואטריות ביתי מסורתי שיוגש בימי הפסטיבל.
מנות ברוח המקום כמו: סמבוסק חלקי פנים, פוכארה – תבשיל נתחי בקר בירקות שורש ושדה, אפויים
בכלי חרס עטוף בבצק על לבנים חמות, לצד תבשיל חיטה ירוקה מעושנת.
טחינא – מפעל בוטיק לייצור טחינה
נתיב הל״ה | מיכל מלמד | כשר / 02-9900213
הטחינא של מיכל היא סיפור מיוחד. את סיפור הטחינה הייחודית בארץ, לצד היכרות מרתקת עם צמח השומשום, נגלה בביקור במפעל שהקימה. טעימות שונות מהטחינא, המופלאה בבריאותה ובטעמה, תוגשנה להשלמת חוויית האירוח.
נורית ואיתי מבשלים הודו
בר גיורא / הרימון 3 / 052-8333844 / 050-74727750
חגיגת טעימות של 7 מנות מהרי ההימליה בצפון ועד חופי קרלה הדרומיים, מפאני פורי ועד למאסלה דוסה. ארוחת שף עשויה היטב עם מגוון טעמים, באווירה ביתית, בלב משק ירוק. מאפים, מנות קארי, צ‘אי וקינוח, כיד המלך.
יקב נבות מבשלת פפו
צלפון | מוטי ולילך בוהדנה | 02-9992291 / 054-5304576
מתחם אירוח יפיפה המגיש בראנץ‘ חלבי עשיר בלב הכרם. מוטי בוהדנה מפליא בכל מעשה ידיו. יין, בירה וסיידר דובדבנים, פוקאצ‘ות טעימות, סלטים מיוחדים, גבינות משובחות ממחלבת בוטיק וקינוחים מצוינים.
מאג‘דה
מיכל ויעקוב / עין ראפא / 02-5797108
מטבח ייחודי ואיכותי, המשלב את המטבח המקומי ערבי והמטבח הישראלי העכשווי.
מיכל ברנס ויעקוב ברהום, מגישים תפריט עונתי ויומיומי מתחלף, הכולל תבשילי ירקות,
גבינות, דגים ובשר. המסעדה הציורית מעשה ידיו של יעקוב ברוך הכישרונות בכפר הציורי, מתבססת על
תוצרת אזורית ויינות מיקבי הרי יהודה.
יקב כרם ברק: הבראנץ׳
בקוע | יוסי רוזנברג | 052-6288591
יוסי רוזנברג יינן, גבן ואופה משלב בין אהבותיו במטבח ואהבתו לאנשים לכדי אירוח מפנק בנוף
מרהיב של כרם ושדות. מנות פופ אפ שיצאו לאורך היום, ומנות מסורתיות עם אינטרפרטציה מודרנית.
בראנץ‘ אביבי שכולל לחמים ומאפים, סלטים, מיני ירקות חמים, מטבלים וגבינות, זרי פרחים, מוזיקה
משמחת, יינות היקב ועוד מיני הפתעות.
בנוסף לאירועים, יתקיימו ארבעה ‘סיורים בין הסירים’, בארבעה ימי שישי, באוטובוס מודרך, לטיול בין המטבחים והעדות בבית מאפה, יקבים וחוות צאן.
ניתן להזמין מקומות באמצעות מח’ התיירות מטה יהודה טל’ 02-9958650,
ובלינק המצורף: www.tour-yehuda.org.il
מוזמנים באהבה!
- 11שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר