מצרכים:
1 ק”ג אורז בסמטי
10 גמבות במבחר צבעים
5 עגבניות
1 בצל
1 קופסה עגבניות מרוסקות משימורים
1 רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
1 כף כורכום
קינמון
סוכר חום
מעט מלח
כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
- לבשל תחילה את האורז, לקצוץ בצל ולטגן עם מעט שמן, להוסיף אורז, מעט מלח, כף גדושה של סוכר חום, כף קינמון טחון ולערבב מעט.
- להוסיף מים ולבשל כמעט בישול מלא.
- לחתוך את ראשי הגמבות, ולא לזרוק אפשר לכסות את הגמבות כחלק מהיופי בהגשה.
- לשטוף היטב ולמלא את הגמבות.
- להשתמש בסיר רחב ושטוח, לקצוץ בצל גדול ולטגן עם מעט שמן, לגרד את העגבניות, להוסיף לבצל
- את הרסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור, ולהוסיף לבלילה מים כרבע מגובה הסיר ולהרתיח.
- להניח את הפלפלים המלאים זה לצד זה בצפיפות בתוך הרוטב הרותח, גם אם נדמה שאין מקום לנסות להוסיף. לכסות את הסיר ולבשל על להבה בינונית כ- 40 דקות.
טיפים
- ניתן להוסיף לאורז בשר טחון בזמן בישול האורז לפני המילוי.
- לגרד גזר וקישוא אחד מעל, מוסיף יופי וצבע, לפזר מעט קינמון מעל הפלפלים
- לכסות את הפלפלים עם הראשים שחתכנו מלכתחילה ולא לכסות לגמרי רק להניח בצדי הפלפל.
בהצלחה ובתאבון!
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר