לבצק:
1/2 מחמאה (100 ג’)
1 כוס מים
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח
3.5 ביצים גודל L (כן, 1/2 ביצה- טרפו ביצה אחת בקערית קטנה ושפכו רק מחצית מהכמות)
אופן ההכנה:
ראשית, בסיר קטן על אש בינונית לשים מים, מחמאה, סוכר ומלח ולהביא לרתיחה. (לערבב מידי פעם)
לאחר הרתיחה, לשפוך בבת אחת את הקמח ולערבב במהירות כשעדיין הסיר על האש, לאחר כדקה, לכבות את האש ולערבב עד לקבלת בצק אחיד. להניח בצד כ-10 דקות לצינון.
להדליק את התנור על חום רגיל, 200° .
להוסיף ביצה לתוך הסיר ולערבב היטב עד שהכל מתאחד – את אותו תהליך עם הביצה השנייה, השלישית והחצי (כל פעם רק ביצה אחת).
לשים נייר אפייה בתבנית תנור, לקחת שקית זילוף עם צנטר כוכב בינוני. לשים את הבצק בתוך השקית, לזלף מלמטה כלפיי מעלה וברווחים בין כל פחזניה.
(כ-25 פחזניות בינוניות)
להכניס לתנור בחלק האמצעי. לשים טיימר משך 20 דקות ובשום אופן לא לפתוח את התנור לפני שעברו 20 דקות!! לאפות עד שהן זהובות מאוד! (כ-23 דקות בערך)
להוציא מהתנור ולהשאירן בתבנית לצינון.
למילוי הקצפת:
2 שמנת מתוקה/צמחית
4 כפות אינסטנט פודיניג וניל
2 כפות סוכר
להקציף הכל יחד לקרם יציב.
לחתוך חתך קטן בחלק התחתון של הפזניה ולזלף לתוכה את הקרם.
ניתן לקשט בשוקולד מומס / גנאש שוקולד /אבקת סוכר וכיד הדמיון..
טיפ: עקבו אחרי אופן ההכנה במדויק ואין סיכוי שלא יצליחו לכן!
בהצלחה!!
- 24שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
היי, תודה על המתכון. אם אני רוצה לעשות פעם וחצי מהכמות. אני צריכה להכפיל הכל או שיש מצרכים שלא?
תודה רבה!