בייגל בצל
אחד המאפים הטעימים הוא בייגל ירושלמי על טעמיו ותוספותיו. מצורף מתכון מוצלח לבייגל בצל אותו ניתן להוסיף בכל שולחן ואירוח. מוזמנים להכין באהבה!
מאת: ציפי מדינה
חומרים:
2 ק”ג קמח
4 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
1/2 (חצי) מרגרינה
1 כף מלח
4 כפות סוכר
2 שני בצלים גדולים
חצי כוס שמן
5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
להכנת הבצל יש לקצוץ את הבצלים גס ולאדות במחבת לאחר הזהבה להוסיף מעט שמן וכף סוכר חום, לקרמל את הבצל ולהניח בצד לצינון.
בקערה נפרדת לערבב מעט את המים, ביצים, שמרים וסוכר ולהניח בצד לכמה דקות.
בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח, מערבבים ומוסיפים את הנוזלים.
ללוש את הבצק ולהניח בצד לתפיחה ראשונה, לאחר תפיחה ראשונה לשים שוב את הבצק ומשאירים למנוחה של 10 דקות. לאחר מכן, לוקחים את הבצל שהכנו מראש ומטמיעים בתוך הבצק תוך כדי לישה ומניחים לתפיחה נוספת של כ-40 דקות לאחר התפחה מלאה.
מומלץ בחום לעשות הפרשת חלה ולהתפלל על כלל עם ישראל.
מחלקים את הבצק לחלקים שווים לפי גודל רצוי ויוצרים את הבייגלה.
לאפות ב- 180 מעלות עד להשחמה.
** ניתן לקצץ את כמות הבצק לחצי כמו גם את המצרכים **
בהצלחה!
- 10שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר