פּוֹ-פּוֹלִיטִיקָה
מאת: אתי בן עמי
קוֹרוֹנָה TIME
ימי קורונה המשובשים מעיבים על השגרה ביומיום מה שהיה מובן הפך הכי לא. עד כדי כך שהאזרח הפשוט מתחבט עם עצמו באיזה רשת מזון יערוך קניות? שאלת השאלות האם קיים חשש להידבקות מחשב את מסלול הנסיעה – תרתי משמע. על אירועי השבוע סביב משבר הקורונה.
רה”ע לֵאָה
בתחילת השבוע התראיינה רה”ע עליזה בלוך ברשת ב’, רוח העשייה הסיזיפית סביב נושא הקורונה ניכר בקולה הלאה והמותש. היא דיברה על עובדות ובצדק. כל 7 דקות לערך “מתקבלת” הנחתה אחרת שבדיעבד, אין לה אחיזה במציאות. אין סגר יש סגר וחוזר חלילה. רה”ע ניזונה מהתקשורת כשאר האדם על כי בית שמש עיר אדומה ונדרשת לסגר. כשל בפני עצמו. רה”ע דיברה על הצורך בקבלת החלטות משותפות עם ראשי הערים.
רק לפני שבוע התראיינה על חגיגיות פתיחת שנה”ל ועל העובדה שבעיר בית שמש יש 50 אלף תלמידים! המחשבה על סגר ומציאת פתרונות חלופיים לתלמידים שחלקם הגדול הם תלמידי החינוך החרדי – מלחיצה. בהעדר מדיניות סדורה ניהול המשבר משול לכיבוי שריפות נקודתי. ראיה הוליסטית לטווח ארוך אין.
אַרְבָּעָה רַבִּים וְהַחֲמִישִׁית זָכְתָה
הגדרת בית שמש כעיר חרדית היא לא סוד. בעשור האחרון היה מי שאמר בריש גלי כי בית שמש תהפוך לעיר החרדית השנייה בגודלה אחרי בני ברק. אמירה עליה ‘חטף’ מבול ריקושטים ובפועל, בולדוזר בדמות משה מונטג חבר מועצת העיר לשעבר, ממונה אגף ההנדסה והתכנון – הצהיר כי “רמות בית שמש העתידיות ייבנו רק לציבור החרדי”. ‘סקופ’ אותו פרסמתי לפני שנים אחדות כעורכת עיתון ‘תמורה’.
מאז בית שמש ‘מותגה’ כעיר חרדית, מאחר והמספרים מעידים על כך. מספר התלמידים ומוסדות החינוך החרדיים, כמו מס’ חברי מועצת העיר מהמגזר החרדי ולא חסרות דוגמאות. ועד שהעיר תמתג עצמה מחדש במסלול אליו מכוונת רה”ע כעיר של כלל האוכלוסיות התהליך ייקח זמן.
השבוע, עם הכוונה של פרופ’ גמזו להפעיל את תכנית הרמזור על ערים אדומות נתקלה במכשלה – פוליטית וגיבוי רוחני. ארבעה ראשי ערים חרדיות-אדומות נעמדו על הרגליים האחוריות כמקשה אחת והפעילו על רוה”מ לחץ פוליטי לא מתון בלשון המעטה. במסרים בתקשורת ובמכתב מפורט שחור על גבי לבן הובהר שאם יופעל סגר על הערים החרדיות הם יבואו חשבון בקלפי!
ראשי הערים ניהלו מאבק ורה”ע בית שמש “זכתה” רק 3 שכונות נכנסו לסגר ולא כל העיר ולא דיי בכך, רוה”מ הגיע לביקור בבית שמש. ומנגד, חבר מועצת העיר, ישראל סילברסטין, הביע מחאתו הנחרצת על סיבוב היח”צ של רוה”מ בנימין נתניהו בעיר בהקשר זה.
סֶגֶר מְדֻמֶּה בִּשְׁבִיל הַפְּרוֹטוֹקוֹל
בבית שמש 3 שכונות “נכנסו” לסגר עם דגש על המרכאות. תושבים רבים משכונות רמב”ש א’, ג, ונחלה ומנוחה לא מרגישים שהם מצויים בסגר מלבד העובדה שמוסדות החינוך בשכונות סגורים.
“עוצר בשביל הפרוטוקול. לקריה נכנסים חופשי. ביציאה שואלים כל אחד בשביל הרשמיות לאן הוא יוצא ומתירים יציאה במעברי רכבים. הולכי רגל בכניסות ושבילים מסתובבים חופשי.” כך נאמר ע”י תושב הקריה החרדית. בדיחה עצובה. מה זה אומר על רשויות אכיפת החוק? ושאלה משמעותית יותר כיצד אוכפים את התפשטות המחלה באופן אמתי לאור רמת התחלואה המדאיגה בעיר?!
בַּדֶּרֶךְ לִירוּשָׁלַיִם עוֹצְרִים בְּבֵית שֶׁמֶשׁ
בתחילת השבוע אמור היה לבקר בבית שמש פרופ’ גמזו. רבע שעה לפני מועד הגעתו התקשרו להודיע שהפגישה בוטלה. אפשר להבין. הוא היה בעין הסערה עם העליהום שאיגף אותו מכל צד. יומיים לאחר מכן בהוד והדר פרופ’ גמזו הגיע לבית שמש כחלק מפמליית רוה”מ בנימין נתניהו, שבאופן ‘מפתיע’ ולא ברור הודיע על כך ביקורו בעיר שעות ספורות לפני הגעתו! ראש מטה רוה”מ התקשר לתאם את הביקור מול שלום אדרי, יו”ר סניף הליכוד, ששהה מחוץ לעיר בפגישות שתואמו מראש. מיד לאחר השיחה עם אדרי תואמה הפגישה מול לשכת רה”ע, שמן הסתם לא סרבה לביקור. את הליכוד ייצג בכבוד משה שטרית סגן ומ”מ רה”ע וסגן רה”ע ישעיהו ארנרייך, את הסגנית השלישית רינה הולנדר לא הזמינו? .
במסיבת העיתונאים שהתקיימה בלובי הכניסה לבניין העירייה, נכחו כתבי חוץ רבים שמשבר הקורונה והתמודדות רה”ע עם מצב התחלואה בעיר היו רחוקים מסדר היום האמתי. בכמה משפטים כלליים רוה”מ דיבר על הקורונה. אולם, הסקופ של עמית סגל יום קודם על התנהלת פרקליטות המדינה בתיק 2000, היה מעניין יותר.
לצד נתניהו עמדה רה”ע. העיר בית שמש ושימשה ברמה הפרקטית כתפאורה. ואם נחשוב מעט פוליטיקה, בית שמש היא עיר ליכוד שבמהלך השנים חיזק את כוחו. סניף הליכוד והעומד בראשו מספקים את הסחורה בכל מערכת בחירות. במקביל, היא גם עיר חרדית והנה לנו שתי ציפורים שנעמדו על אותו ענף.
רה”ע שלמדה פוליטיקה בשנתיים האחרונות בעיקר, לאור העובדה שהתקיימו בה 3 מערכות בחירות, שוחחה עם רה”ע בפגישה הסגורה על ‘הצעת מחליטים’ אותה היא רוצה לקדם עם שותפיה מסיעת הליכוד שעמלים על כך משנת 2016, כרקע לפגישה שנקבעה לשבוע הבא אצל שר האוצר בעניין זה. אז אולי גם בית שמש תרוויח מביקור הפתע ולא רק רוה”מ. ימים יגידו..
עִיתּוֹנָאֵי הָעִיר קוֹדְמִים
יחסי ראש הרשות עם המדיה המקומית הם חלק מהותי ביותר בשיתופי הפעולה בין הצדדים. הם חשובים בימים כתיקונם ובוודאי בימי משבר בריאותי, גם לאור העובדה שבית שמש היא עיר אדומה. יאמר לזכות הדוברות כי בכל יום מתקבל דו”ח יומי מפורט על מצב התחלואה בעיר. ויחד עם זאת, לוקה בחסר מידע על מצב ההידבקות במוסדות החינוך בעיר. השבוע, בדרך לא דרך התקבלו הודעות על הידבקות תלמידים בביה”ס ברנקו וייס וביה”ס יסודי בעיר, כמו גם, על מורים חולים וכאלה המצויים בבידוד!
הבהלה ברשתות החברתיות וקבוצות הוואצאפ זרעו פאניקה וזעם מיותר בקרב הורים שלא ידעו את נפשם. אם רק הייתה יוצאת הודעה רשמית מאגף החינוך ודוברות הרשות המקומית למדיה המקומית, היו נחסכים הבהלה והאי אמון באגף החינוך והרשות. הורים רבים (ואנוכי ביניהם) בחרו שלא לשלוח את ילדיהם לביה”ס עד לבירור תמונת המצב האמתית?!
ולהבדיל, בעלי המדיות בעיר לא הוזמנו למסיבת העיתונאים שהתקיימה עם כתבי החוץ בתקשורת הארצית, שקיבלו הזמנה מסודרת על המסיבה מלשכת דוברות ראש הממשלה. הגיוני שלפגישת העדכון של רה”ע עם רוה”מ הכניסה לא תותר אולם, למסיבת עיתונאים קצרה – אין סיבה שלא??
כנ”ל גם עם הביקורים התכופים של שרי הממשלה. רה”ע נוהגת להצטלם עם האח”מים במרפסת בניין העירייה לתצפית על העיר. תמונות שנשלחות ע”י הדוברות כהודעות יח”צ. נשמע סביר כי המדיה המקומית לא זכתה לבקר במרפסת זו? דוגמא שולית (יש שיגידו קטנונית?) אך משמעותית על “עֲנִיֵּי עִירְךָ קוֹדְמִים” ובהקבלה עִיתּוֹנָאֵי הָעִיר קוֹדְמִים..
שַׁבָּת שֶׁל בְּרִיאוּת וְשָׁלוֹם!
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר