מנת השף איציק ברבי
עראייס דגים
איציק ברבי, בן 40, שף ויועץ קולינרי, בעלים של מסעדת ‘פרסקו’ לשעבר, כיום מבשל ‘באיטלקייה’ לאירועים במקום, וקייטרינג לאירועים חיצוניים וארוחות קונספט.
ת’כלס אין לנו אוכל ישראלי. בחרתי במנה זו בכדי להקל עלינו קצת מכל הבשרים שאנחנו אוכלים בתקופה זאת, וקצת שינוי לקדחת העראייס שהתפרצה לאחרונה..
חומרים לעראייס
1/2 ק”ג פילה דג לבן (בשר בלבד) חתוך לקוביות קטנות
2 חופנים של פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים עד להזהבה
3 כפות צנוברים
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם יפנים
3 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מרוקאית גרוסה
4 כפות שמן זית
גרידת לימון משני לימונים
2 פלפלים חריפים קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול
מיני פיתות
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד למסה אחידה
משמנים את הפיתות מבפנים עם שמן זית
בעזרת כף ממלאים את הפיתות ומשמנים גם מבחוץ
על הגריל: צולים על גחלים עדינות עד שהמסה מתבשלת היטב מבפנים.
על מחבת: צולים על אש נמוכה עד שהמסה מתבשלת היטב מבפנים.
מומלץ להגיש עם טחינה ירוקה והרבה לימון ועגבניות מגורדות עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
- 11שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר