עוגת שוקולד וכרובית
ירקות בתוך קינוחים הפכו לטרנד לוהט בשנים האחרונות, ואם אתם רוצים לנסות משהו מלבד עוגת הגזר המסורתית, נסו את המתכון הבא לעוגת שוקולד וכרובית שתפתיע אתכם בטעמה הנפלא.
רכיבים לעוגת שוקולד:
קמח לבן – ¾ כוס
אבקת סודה – ½ כפית
מלח – ½ כפית
אבקת אפייה – 1 כפית
זרעי פשתן – 2 כפות
סוכר – ⅓ כוס
שוקולד צ’יפס – ½ כוס
תמצית וניל – 1 כף
כרובית – 2 כוסות (פרחים קצוצים דק)
חלב – ½ כוס
שמן – 3 כפות
אופן הכנה:
חממו תנור ל-180° מעלות ושמנו קלות תבנית אינגליש קייק או 8-10 שקעים של מאפינס .
ערבבו בקערה גדולה את כל הרכיבים היבשים (מלבד הכרובית) עד לקבלת תערובת אחידה.
הכניסו את הכרובית ואת הרכיבים הנוזליים למעבד מזון והפעילו עד לקבלת מחית חלקה ונוזלית.
מזגו את תערובת הרכיבים הנוזליים לתוך הקערה עם הרכיבים היבשים, ערבבו היטב ומזגו את הבלילה לתבנית המשומנת. הכניסו לתנור למשך 25-30 דקות, הוציאו, צננו והגישו.
בהצלחה!