מצרכים לתבנית קפיצית 26
*** כוסות מידה אוניברסלי
2 ו 1/4 כוסות שקדים טיבעיים טחונים עם קליפה
1/3 כוס קמח תפו”א
1 ו 1/2 כוסות סוכר
6 ביצים מופרדות
1 כף ליקר שקדים
1 כף תמצית ווניל
גרידה מ 1/2 תפוז
1/4 כפית מלח
כ 100 גר שקדים פרוסים קלויים קלות לקישוט
- לחמם תנור ל 180 מעלות
- בקערת מערבל להקציף חלבונים עם מלח לקצף יציב, להוסיף בהדרגה 1 כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב וגמיש (לא חזק מיד) להניח בצד
- באותה קערה(אין צורך לשטוף) להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר לתערובת תפוחה ובהירה להוסיף ליקר , ווניל וגרידת תפוז.
- מקפלים את קציפת החלבונים אל תערובת החלמונים לסרוגין עם אבקת השקדים ב 3 פעמים.
- מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים כ 35 דק’ , או לנעוץ קיסם למרכז העוגה ויוצא נקי , לצנן על רשת
- לפדר באבקת סוכר ולקשט בשקדים פרוסים קוליים קלות על מחבת
בתאבון ופסח כשר ושמח
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר