- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
לפרסום באתר חייגי 072-3951569
רה”ע עליזה בלוך, ברכה על השקת הספר “הקשה של הלחם” מאת הילה טימור אשור, שהתקיימה ערב פסח עם קבוצת ‘נשים נהדרות’, נשים חרדיות וחילוניות היוצרות חיבור בין מגזרים באמצעות הפקת סרטים.
בלוך ברכה על המיזם שנולד לפני כ – 7 שנים, בעקבות האירועים הקשים שהתרחשו בבית שמש ביוזמת חיה יוסוביץ והילה טימור אשור ואיחלה שהתשתית שהן בנו תהווה פלטפורמה לשינוי החברתי אותו היא מובילה בעיר ואמרה כי “הגיע העת לממש את החיבור גם בחיי היומיום”.
בחסות המאפים הידועים של מאפיית אנג’ל סיפרה מחברת הספר, הילה טימור אשור, על יציאת מצרים הפרטית של סבתא שלה, שהייתה להשראה ובסיס לכתיבת הרומן ההיסטורי: “סבתא שלי נולדה למשפחה חסידית ברוכת ילדים בפולין, היא ברחה לרוסיה בעקבות אהובה עם פרוץ המלחמה. במהלך המלחמה היא התפללה אל אלוהים שייתן לה מספיק זמן לספר את התלאות שעברו עליה. בסוף המלחמה היה לה כל הזמן שבעולם אבל לא נשאר למי לספר והיא ניתקה את הקשר שלה עם אלוהים. הבנות הנהדרות בקבוצה נתנו לי השראה לדמיין חיי אישה חסידית צעירה ולהיכנס לנעליה ולבטיה”.
הקשה של הלחם, ספר כשר לפסח, יצא החודש בהוצאת כנרת זמורה ביתן בעריכת יגאל שוורץ ומיה מרק.
על הספר:
‘הקשה של הלחם’ הוא רומן רחב יריעה. סיפור המעשה שלו מתרחש בשני אזורים ובשתי תקופות השונים מאוד אלה מאלה: פולין של סף מלחמת העולם השנייה ורוסיה במהלכה של אותה מלחמה נוראה מכאן, וישראל של שנות השבעים והשמונים של המאה העשרים מכאן. הקשה של הלחם מסופר בשני קולות. בקולה של הניה ובקולה של הילה, נכדתה. הניה, אישה מרשימה, מפוכחת ובעלת חוש הומור מריר, מתארת תחילה את הווי משפחתה ואת החיים היהודיים התוססים בעיר הולדתה ערב המלחמה.
לאחר מכן היא מגוללת את סיפור בריחתה לרוסיה עם אהובה ואת מאבקה כאישה צעירה וכאם בעולם קר וחסר רחמים עד חזרתה לבית הריק בפולין והעלייה לארץ ישראל. הילה, סובבת סביב סבתה, בביתה במעברה במרכז הארץ, נפשה קשורה בנפשה, והיא מנסה לפתור את החידות בסיפורה המפעים, סיפור המאיר ומבהיר את סיפורה שלה.
הקשה של הלחם, ספר הביכורים של הילה טימור אשור, הוא רומן שבא באהבה. הדמויות בכל גלגוליהן, המאושרים והקשים, עטופות בחום אנושי, והמקומות והזמנים שבהם מתרחשת העלילה, מעוצבים במלאות ובחיוניות.
ספר מומלץ מאוד!
החזון של ‘אתיקה’ ליצור בית כמטריה רחבה עבור נשים בו יוכלו לכתוב, ליצור, לקחת חלק, להוביל, לקבל השראה, להכיר, להעצים ולפרגן האחת לשנייה.