- 15שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
לפרסום באתר חייגי 072-3951569
רכיבים (ל-6 רולדות):
1 ק”ג קמח
2 שקיות אבקת אפייה
1 כף סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס שמן
1 כוס מים
למילוי: ממרח טחינה עם שוקולד “אחוה” (3-4 כפות לכל רולדה)
לזיגוג: 100 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן
אופן ההכנה:
מפחיתים מהקמח 1 כוס ושומרים לקימוח. מעבדים במיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה עד שמתגבש בצק פירורי. מוסיפים לקערת המיקסר שמן ומים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.
מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים מעט את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. שומרים במקרר ומוציאים לרידוד כל פעם חלק אחד.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור למלבן לא עבה. מורחים שכבה של ממרח הטחינה עם שוקולד מגלגלים בעדינות את הרולדות. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות. בעזרת סכין פורסים את הרולדות ברווחים של כ- 3 ס”מ עד הסוף אך לא מפרידים את הפרוסות זו מזו.
אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות אך עדיין נשארות בהירות.
להכנת הזיגוג:
שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות ומוסיפים כפית שמן.
מחממים במיקרו למספר שניות ומוציאים לערבוב. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד אשר השוקולד נמס לחלוטין. כשהעוגיות מתקררות יוצקים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית או מזלג בתנועה מהירה. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.
קרדיט מתכון: חיים שתיים; צילום: סיגל לדנהיים
החזון של ‘אתיקה’ ליצור בית כמטריה רחבה עבור נשים בו יוכלו לכתוב, ליצור, לקחת חלק, להוביל, לקבל השראה, להכיר, להעצים ולפרגן האחת לשנייה.