בס”ד
מתכון לחלות אווריריות שתמיד מצליחות
מאת: תהילה פנירי
מצרכים:
2 ק”ג קמח מנופה
4.5 כוסות מים
4 כפות שמרים
1 כף משפר אפיה
8 כפות סוכר
2 כפות דבש
2 כפות (לא גדושות) מלח
1 כוס שמן
+1/4 כוס שמן לכיסוי
אופן ההכנה:
לשים בקערה מים פושרים עם השמרים והסוכר ולערבב היטב
להוסיף את הקמח, משפר האפייה והמים.
ללוש ולהוסיף בהדרגה את השמן.
אם צריך אפשר להוסיף עוד מעט מים (תלוי בסוג הקמח)
להמשיך ללוש לפחות 10 דקות ורק רז להוסיף את המלח.
להתפיח עד להכפלת הנפח.
ללוש את הבצק ולהתפיח שוב.
ללוש את הבצק לאחר ההתפחה השנייה ולחלק לעלים, לפתוח כל עלה במערוך
לגלגל ולעשות צורות של חלה.
לחמם תנור על חום של 35 מעלות כרבע שעה לפני האפייה – מומלץ
בכלי נפרד לערבב:
ביצה +סילאן או כף סוכר חום
ובעדינות להבריש את החלות, ניתן לצפות בפרג / שומשום / קצח ועוד
להפעיל תנור על 220 מעלות
לכוון לאפייה למשך – 20 דקות, לאחריו משך 10 דקות בטמפרטורה 200 מעלות.
אם רוצים ציפוי קראנצ’י, ניתן לרסס באמצע האפייה זרזיפי מים מלמעלה פעמיים.
לאחר הכנת הבצק מוזמנות להפריש חלה..
בהצלחה ושבת מבורכת!
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר