מלכת המטבח
מאת: אתי בן עמי
ציפי מדינה:
“אוכל הוא חוויה מקשרת-מגשרת-ומחברת. אוכל זה שפה וביטוי לאהבה במעגלים שונים ורחבים. ברמה האישית אני אוהבת “לטרוח” ולארח, כאשר המשפחה או האורחים שלי נהנים מהאוכל שאני מבשלת עבורם זה ממלא אותי שמחה והכרה שהצליח לי”
~~~
“בשנה הראשונה למדתי בדן גורמה פרופשיונל קונדיטוריה ובשנה השנייה בישול, נחשפתי לטכניקות רבות וחדשות שבתחילה חשבתי שזה ישנה את הקו האישי שלי ואז מצאתי את קו האמצע כשילוב בין השניים”
לפני כמה שבועות הוזמנתי ע”י ציפי מדינה לאירוע סיום לימודים של ביה”ס לקולינריה דן גורמה – פרופשונל, בהובלת השף מיכאל כץ – מורה לשעבר בביה”ס היוקרתי “קורדון בלו” באנגליה, שימש בעבר כשף הראשי ב”טרטוריה חבה” בשוק מחנה יהודה ובקבוצת מסעדות אדום הירושלמית.
כיום, מיכאל מורה מן המניין בביה”ס לבישול “דן גורמה”, ורכז קורס “הפרופשונל”, עוסק ביזמות עסקית והכוונת עסקי מזון. השף כץ מקדיש מזמנו לדור צעיר של טבחים הכוונה וייעוץ ‘פרו בונו’ ובעריכה וכתיבה של בלוג, הנועד לשמש ככלי עזר לדור הצעיר.
סיום שנת הלימודים התקיים במתחם ביה”ס דן גורמה בתל אביב. אירוע שיא בו נערכה חגיגה קולינרית לעין ולחיך לעילא ולעילא. על האירוע הייתה אחראית התלמידה ציפי מדינה, שבחרה את קונספט האירוע בהשראת בַּרְבָּרִים מהרי האטלס. התלמידים היו אמונים על הכנת המנות לפי תפריט שהוגדר מראש.
בתפריט:
שוק טלה ממולא בדוקסל פטריות תרד.
ברווז במילוי אורז קוביות בטטה, פירות יבשים קצוצים, צנוברים ועשבי תיבול.
כרעיים במילוי ריבת קונפי תפוחים במעטפת פנקו, שקדים ופיסטוק.
קשתית בישול ארוך.
פריקי.
ריזוטו פטריות.
טורטליני מנומר במילוי בטטה.
מיני המבורגר במילוי בשר / קציצת עדשים ובורגול.
פסטייה במילוי עוף / פרגית מתוק עם אגוזים.
סיגר במילוי דג.
קוסקוס ירקות שורש.
פיצות במבחר טעמים.
תאנים, משמש, תמר במילוי בשר טחון.
דג סלמון שלם גדול חצוי לשניים במילוי עשבי תיבול והדרים.
דגים נאים במבחר סוגים מוגשים בטארטים אישיים.
סביח אישי
נקניקיות מרגז
קציצות דגים ברוטב אדום חריף
מנות קינוח:
טארטים לימון פירות תפוחים
מנת שוקולד
בקלווה במילוי פיסטוק ואגוז
מופלטה
ספינג’
אסופת הטוב והטעים לעיל, שהוכנה ע”י התלמידים לא הייתה מביישת שום אירוע יוקרתי ברמה הגבוהה ביותר. המנות הוגשו בזה אחר זה ובטרם נרגעו האורחים מ-מנה אחת הוגשה מיד מנה נוספת מורכבת, טעימה וצבעונית מקודמתה. שיא ועוד שיא – שקשה לתאר..
~~~
ציפי מדינה, מתגוררת במושב מחסיה, נשואה לנתן, בת למשפחה ענפה וותיקה ממייסדי העיר בית שמש, אימא וסבתא במשרה מלאה.
כמעט מבלי משים, שמה הולך לפניה בכל הקשור לחסד ואירוח בתחום הקולינריה. בכל רגע נתון גם אם מגיעים לביתה לביקור של “קפה קצר” היא מיד עורכת שולחן מלכים ויוצרת יש מאין. האירוח בביתה הוא שם דבר, ביצירתיות משולבת של מראה וטעמים.
הוזמנתי על ידה לאירוע סיום לימודי קונדיטוריה בביה”ס ‘דן גורמה פרופשיונלס’ בת”א וחזרתי מאושרת..
במרחק של כמה שבועות, קיימתי עם ציפי ראיון קצר על חווית הלימודים, מה נשתנה והאם היא תמנף ותפיץ את הידע הרחב שלה – הלאה, מוזמנים לקרוא.
שתפי על ביה”ס דן גורמה פרופשיונלס – מדוע הלכת ללמוד?
“דן גורמה הוא ביה”ס ברמה גבוהה בו מלמדים המורים המקצועיים והטובים ביותר בתחום. המוטו של ביה”ס שהתלמידים יצאו מרוצים, מסופקים ובעיקר מקצועיים. בביה”ס מרחב הלימוד מאפשר שימוש בחומרי גלם הכי טובים ושפע.
התחברתי לעובדה כי בכיתה למדו אנשים ממגזרים וגילאים שונים יהודים לצד ערבים, חילוניים וחרדים. ביה”ס מתמחה במטבח כשר ולמרות זאת, פותח אופקים וחשיפה קולינרית רחבה למטבחים מכל העולם. הלימודים מקיפים בתחומים רבים כמו: בישול מולקולרי, דגים, בשרים, מטבח חלבי, איטלקי, צרפתי אותנטי ועוד.”
את נחשבת לבשלנית מדופלמת ובכל זאת, מה למדת על עצמך ועל בישול?
“הגעתי עם יסודות מהמטבח של אימא הכולל תבלינים וטעמים. במהלך הלימודים הבאתי את עצמי אבל גם הבאתי למטבח שלי קו אישי עם נגיעות משלי וחיפשתי ללמוד משהו חדש מהמטבחים הגדולים והמודרניים ואכן במהלך הלימודים נחשפתי אליהם.
בשנה הראשונה למדתי קונדיטוריה ובשנה השנייה בישול, למדתי טכניקות רבות וחדשות שבתחילה חשבתי שזה ישנה לי את הקו האישי שלי ואז מצאתי את קו האמצע כשילוב בין השניים. לטעמים השונים לא ממש התחברתי אולם, לטכניקות המקצועיות מאוד, ולצורך הדוגמה כיצד לפלט דגים, פתאום הכל הפך קל ונגיש יותר.
למדתי על עצמי שאני מאוד אוהבת ללמוד ותמיד טוב ללמוד דברים חדשים. הבנתי שיש לי יד חזקה ויכולת יצירתית שבאה לידי ביטוי בהגשה. השולחנות שלי הפכו להפקה של ריחות וטעמים גם בדרך ההגשה. אני מודה שיש לי נקודת פתיחה טובה והשמים הם הגבול ביצירה עצמה ומבחינתי, אוכל ואפיה של כל מנה היא יצירת אמנות שמלווה בצבע, טעם וריח. כי בסוף העין קודמת לכל התהליך והאסתטיקה משפיעה וקובעת.
כיום, החשיבה שלי היא לא רק שדרוג המטבח האישי, למדתי על מטבחים מקצועיים ומסעדות כולל תכנון כלכלי של ארוחות שזה לא פחות חשוב.”
שתפי מעט על המורה שף מיכאל כץ
“הרבה לפני שהוא שף בכל רמח אבריו הוא בן אדם, אישיות מדהימה ומורה בחסד עליון! איש מאוד מקצועי ויצירתי. יאמר לזכותו שהרזומה שלו והתארים לא הצליחו לבלבל אותו הוא נשאר איש צנוע ועניו ובעל יכולות פנומנליות. מדובר בשף בינלאומי שלימד קולינריה בביה”ס הגבוה קורדן בלו! הוא דאג להכיר את כל התלמידים ברמה האישית בשמחה ובכאב של כל אחד מתלמידיו מה שאינו מובן מאליו כלל. הוא ליווה אותנו אישית לאורך השנה ולאחריה, איש משכמו ומעלה בכל מובן!”
האם תמנפי את הידע שלך ותחלקי אותו?
“לפני הכל אני נהנית מהידע בחוג המשפחתי שלי. צברתי ידע בטכניקות ויכולות אישיות ואשמח מאוד לחלוק בעתיד במעגלים רחבים יותר, יש לי תכניות ושאיפות ובשלב זה רק אומר שיש בהחלט למה לצפות..”
כל אחד יכול להיות טבח / שף טוב?
“צריך לאהוב את זה. בלימודים הבנתי שביה”ס דוגל בכך שהתלמידים יהיו ללא רקע מוקדם בבישול כמו דף חלק נקי, כך הרבה יותר קל ללמוד וללמד, מה שמאוד הגיוני. ולדעתי האישית כל אחד יכול.”
מה משמעות בישול ואוכל בעבורך?
“חוויה. וחשוב שהיא תהיה חיובית ולכן, הכנת האוכל והאכילה נעשים במחשבה תחילה. בעיניי אוכל זה נתינה. המילה טרחה בהיפוך אותיות שווה חרטה, כל אימא טורחת וחורטת את האוכל על ילדיה ולאחריו בקרב אורחים, חברים בני משפחה וכו’. זו חוויה מקשרת-מגשרת-ומחברת. אוכל הוא שפה וביטוי לאהבה במעגלים שונים ורחבים. ברמה האישית אני אוהבת “לטרוח” ולארח כאשר המשפחה או האורחים שלי נהנים מהאוכל שאני מבשלת עבורם זה ממלא אותי שמחה והכרה שהצליח לי.”
המנה הכי שווה שלך?
“כבש מבושל. זו שאלה קשה מאחר וכל מנה שיוצאת תחת ידי זו מנה שאחד מילדיי אוהב. כשאני רוצה לשמח אותם אני מבשלת עבורם את המנה האהובה עליהם במיוחד. כבש עם ריזוטו או תחתיות ארטישוק עם קציצות.. זה חלק מהמנות שמשפחתי אוהבת.”
לאחר שנתיים אינטנסיביות של לימודי קונדיטור ושף פרופשיונל, שתפי בתובנה
“לתפיסתי, חשוב ללמוד בכל גיל ושלב בחיים כחלק מצמיחה והתפתחות אישית בעיקר, אם לומדים תחום שמאוד אוהבים והוא ממלא בתשוקה. כפי שאני חוויתי מהלימודים בשנתיים האחרונות. אני ממליצה ללמוד תחום שיקדם כל בחירה תוך אמונה והתפתחות אישית..
בהזדמנות זו , אני רוצה להגיד תודה לכל החברים שלמדו איתי והפכו להיות חברים שלי, לשני אנשים יקרים מאוד לסו שפים שחר וג’ייסון שהתנדבו לאורך השנה בכיתת הלימוד ולימדו אותנו על ערבות הדדית, חיבורים, שיתופי פעולה ומקצועיות שהביאו לתוצאות מדהימות בכל מובן! וכפי שציינתי קודם את השף מיכאל כץ שרוחו המקצועית והאנושית עוררה השראה ונגעה בכולנו תודה על מי שאתם היו ברוכים – תמיד!”
גילוי נאות, ציפי חברת ילדות שלי, בשנים האחרונות הוזמנתי אינספור פעמים ביחד עם חברי ילדות נוספים להתארח בביתה. יש לה יכולת בלתי נדלית לארח בביתה החם והפתוח הפקות ענק ‘למשתה פורים’ כמו בימי התנ”ך ולפי כל הכללים וכאושפיזין בצל סוכתם המרהיבה. בכל הפקה האירוח כמו באגדות שפע של טעמים, ריחות, צבעים ועיצובים מרהיבים. החצר הגדולה בביתם הופכת לאירוע מתגלגל של משפחתם היקרה האישית והמורחבת וחברים ממעגלים שונים שמתחברים אלו לאלו באמצעות אוכל, אהבה ונתינה של ציפי ונתן בעלה, ילדיה, חתניה וכלותיה. הם מאירים את העולם ביכולת הנתינה והשפע שהם מנחילים בעוצמת הכלה נדירה ביותר!
אני מאחלת להם בריאות ואריכות ימים כגודל הנתינה המפוארת להם זוכים כל באי ביתה ובעיקר, כי את כל הטוב והמיטיב תדע ציפי לחלוק בכישוריה המבורכים בעתיד הקרוב לבוא..!
אתם מוזמנים לעקוב באינסטגרם של ציפי – tzipime – ראו הוזהרתם לא לבעלי לב חלש..
ואיך אפשר שלא.. מצורף מתכון קל וטעים – סיגר במילוי דג
https://www.instagram.com/p/CF-esPvgqMD/?igshid=kvx4rjjmtkwl
מוזמנים ליהנות מגלריית התמונות מסיום הלימודים
קרדיט תמונות: גאליה מדינה
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר