מצרכים:
5 חצילים גדולים
5 עגבניות
קופסת עגבניות מרוסקות
2 פלפלים חריפים
1 בצל גדול
פפריקה אדומה
כורכום
פלפל שחור
מלח
מרק עוף
שמן
סיר שטוח ורחב
אופן ההכנה:
- יום קודם, לחתוך חצילים לפרוסות דקות ומחוברות כזוגות ולהניח בצד, שיגירו נוזלים.
- לקצוץ בצל לקוביות ולטגן עם מעט שמן.
- להוסיף עגבניות מגורדות ועגבניות מרוסקות מהקופסה, פפריקה, שמן, מלח, כרכום, פלפל שחור ומעט מרק עוף ולערבב היטב. להוסיף מים כחצי מגובה הסיר ולבשל.
להכנת הבלילה:
- 1 ק”ג בשר טחון, 1 בצל, חבילת פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, מעט קינמון ואגוז מוסקט מגורד ושמן.
- לקחת מהבלילה ולמלא את סנדוויץ’ חציל ( כמו בתמונה), להכין כמות לפי הצורך וגודל הסיר.
- להכין בצלחת קמח, בקערית נפרדת לערבב ביצים, מחבת שטוחה ושמן לטיגון על להבה גדולה.
- לטבול את החציל משני צדדיו בקמח ולאחריו לטבול בביצה.
- לטגן את החצילים ולהניח בצד.
- כאשר הרוטב בסיר רותח, להניח את החצילים בצפיפות זה לצד זה ולבשל כ – 40 דקות ולשמור שלא יישרף.
בהצלחה ובתאבון!
- 30שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר