לאפה קלה כמו של פעם
מצרכים:
1 ק”ג קמח
700 מיל’ מים קרים
1 כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה / שמן זית
כף שמרים יבשים
כף אבקת אפייה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים מים, שמרים וסוכר, לערבב מעט ולהמתין כמה דקות.
לערבב את הקמח ואבקת אפייה להוסיף אל תוך המים, לערבב משך 5 דקות עם וו לישה על מהירות בינונית.
להוסיף מלח ולהמשיך ללוש משך 5 דקות נוספות, להוסיף שמן בעדינות תוך כדי לישה, משך שתי דקות נוספות.
לתת לבצק לנוח כ- 20 דקות.
לקמח מעט את משטח העבודה, להפוך את הבצק ולהוריד בעדינות את האוויר שנוצר, לקפל את הבצק מארבע פינות כלפי פנים תוך כדי מתיחה עדינה מהצד לאמצע. לחזור על הפעולה 3 פעמים כל 20 דקות. לתת לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח משך שעה וחצי.
לאחר תפיחה מלאה, לחלק את הבצק לכדורים שווים לכדרר מעט ולהניח על משטח מקומח או משומן. ולחזור אל הכדורים הראשונים לפי הסדר. לשטח בעדינות עם אצבעות משומנות, תוך כדי מתיחת הכדורים למשטח רחב ומרודד.
לחמם משטח, מחבת הפוכה ושטוחה רחבה מספיק שתכיל את גודל הלאפה הרצוי, כאשר המחבת חמה להכין את הלאפה. להפוך בעדינות ולנקות מידי פעם את המחבת.
ניתן להכין מראש זעתר עם שמן זית ולמרוח על הפיתה לאחר שהופכים בפעם הראשונה.
מוגש באהבה!
ציפי מדינה שפית וקונדיטורית – ❤Median’s Kitchen