השתלמות לצוותי מוגנות מינית במטה יהודה
46 מתנדבים נרתמו להקמת צוותי מוגנות יישוביים ב-13 יישובי המועצה והחלו הכשרה באגף הרווחה ו’עיר ללא אלימות’
***
דפנה בירן-אשתר, מנהלת אגף הרווחה במועצה:
“צוותי המוגנות לא משמשים תחליף לאנשי מקצוע ויסייעו לאנשי המקצוע בתיווך ובקידום פעולות מניעה בתוך הקהילה”
בימים אלו מתקיימת תכנית הכשרה לצוותי מוגנות מ-13 יישובים שונים מרחבי מטה יהודה. בתכנית ההכשרה לוקחים חלק 46 מתנדבים, אשר נרתמו להקמת צוותי מוגנות ביישוביהם: אדרת, גבעת ישעיהו, כפר אוריה, לוזית, מטע, מעלה החמישה, נס הרים, צור הדסה, צפרירים, צרעה, שואבה, שריגים ותרום. ההכשרה נערכת מטעם אגף הרווחה של המועצה, בשיתוף ‘עיר ללא אלימות’ ובליווי אנשי מקצוע מטעם מכון “חרוב”.
ההכשרה כוללת 6 מפגשים משך 3 חודשים, בה נלמדים נושאים בתחום המוגנות, והעלאת מודעות לאלימות מינית, החל מתחום המניעה ועד רכישת הידע והתמודדות באירועי פגיעה ביישוב, כולל ממשקים עם אגף הרווחה הממונה על טיפול בתחום זה. בתום ההכשרה ימשיכו הצוותים להיות מלווים על ידי נציגת אגף הרווחה, עו”ס מירב שנקר, שתהווה כתובת ואשת קשר להמשך הפעילות ביישובים.
דפנה בירן-אשתר, מנהלת אגף הרווחה במועצה האזורית מטה יהודה: “מטרת הצוותים היא להוות כתובת ביישובים סביב נושא המיניות על גווניו השונים, ובמהלך ההכשרה נוצרים גם קשרים בין אנשי המקצוע לנציגי היישובים, ובינם לבין עצמם. צוותי המוגנות לא משמשים תחליף לאנשי מקצוע ויסייעו בתיווך ובקידום פעולות מניעה בתוך הקהילה. אנו שמחים על ההזדמנות לקדם נושא חשוב זה וממשיכים לקדם עשייה קהילתית משמעותית ביישובים”.
סיון כהן טופל, מנהל תכנית “עיר ללא אלימות” במועצה: “להתגייסותם של תושבים למאמץ המועצתי למניעת אלימות תרומה מכרעת ביצירתו של מרחב ציבורי בטוח יותר. מעורבות התושבים מחזקת את המסר האחיד של כל הגורמים הפעילים במועצה, מסר המקדם ערכים של כבוד הדדי, סובלנות, הידברות ומשא ומתן”.
- 0share
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר