גורו של עולם העיצוב
אלישבע גליקסברג, נחשבת לגורו בעולם החרדי והכללי בעיצוב הפקות אירועים והום סטיילינג. בעלת ביה”ס לעיצוב והפקה, עורכת ראשית של מגזין היוקרתי ‘דירה נאה’ ועורכת תוכן וכותבת קונספט במגזין BUFET מקבוצת עפרה שמעוני מנכ”ל ובעלים.
מוזמנים לקרוא כיצד היא קשורה לבית שמש ומטה יהודה?
מאת: אתי בן עמי
סיפור חייה של אלישבע גליקסברג דייק אותה למקצוע עיצוב אירועים על שלוחותיו הרחבות, מתוך הכאב האישי שתורגם להצלחה, העצמה וכישרון גדול.
גליקסברג נולדה למשפחה חרדית בבני ברק, היא נינתו של הרב אשלג זצ”ל. מגיל 5 בגן חובה היא ארזה עוגות שמרים במאפיית כהן השכונתית, בתמורה קיבלה עוגות לשבת. “כשהייתי חותכת את העוגה ומגישה למשפחה התמלאתי גאווה על כי הרווחתי את לחמי בעבודה וביושר. אבי נהג לומר כי אהיה אשת עסקים כשאגדל. חלום חייה של אמי היה שאהיה מורה למתמטיקה. בסיום הסמינר, נסעתי לת”א להירשם ללימודי מתמטיקה, קרה כך שטעיתי ברחוב, מולי עמד בניין אורט, נכנסתי, התאהבתי מיד ונרשמתי ללימודי עיצוב חלונות ראווה. תוך כדי לימודים החלה לעבוד בעיצוב חלונות ראווה ואירועים משם נסללה עבורה דרכה המקצועית.
בגיל 26 נישאה לרב איתיאל גליקסברג, לאחריו נולדה בתם מיכל. בוקר אחד כשנסעה במונית נכנס בהם רכב, גליקסברג התעוררה בבית חולים לאחר שעברה טראומה פיזית ונפשית, תהליך שיקום והחלמה ארוך ומורכב בחלקו הייתה מרותקת למיטה מס’ שנים. ההבנה שהיא נכה 100% לא תרמה למצבה הפיזי והנפשי.
גליקסברג הבינה כי היא חייבת לעשות צעד מהותי בחייה שכמעט נגדעו, חלק קטן מהפיצויים שקיבלה מהתאונה הפרישה לטובת פתיחת קורס לעיצוב אירועים. היא פרסמה מודעה קטנה במקומון בבני ברק ולאחר שכמעט התייאשה, קיבלה טלפון מאישה שראתה את המודעה ואמרה כי למדה קורס להכנת פטיפורים והייתה שמחה לדעת כיצד לעצב את האריזות, בנקודת מפנה זו פתחה גליקסברג כיתה ראשונה עם 10 נשים, משם הפרסום עבר מפה לאוזן. “הקמתי מפעל חיים הכשרתי אלפי נשים שרכשו מקצוע אמנם לא אקדמי, אך לימדתי את כל רזי המקצוע, אותן נשים קיבלו ביטחון והחלו להעריך את עצמן, סגרו עסקאות, ניהלו מו”מ, תקציבים ובעיקר התפרנסו בכבוד ממקצוע משמח ויצירתי.”
בנוסף, גליקסברג, עורכת ראשית של מגזין דירה נאה שעוסק באדריכלות, עיצוב ונדל”ן, מגזינים מקצועיים ומשפיעים כל אחד בתחומו. ועורכת תוכן וכותבת קונספט של מגזין BUFET – העוסק בגורמה. פטיסרי. בריאות, הנחשב בעולם הקולינרי.
“מאז ומעולם אהבתי לכתוב, כשרון הכתיבה והוורבליות התעצם לאחר התאונה. כילדה גבוהה אהבתי להיות בפרונט והתבלטתי. את דרכי במגזין דירה נאה התחלתי ככותבת ‘צללים’, לאחר שהקוראים אהבו את כתיבתי, עפרה שמעוני בעלים ומנכ”לית חיפשה עורך הוצע לי התפקיד. נכנסתי לשם בגדול. המגזין הראשון היה מאוד מאתגר בנינו גריד וקונספט חדש, וכעובדה המגזין מאוד מצליח. קהילת האדריכלים והמעצבים ממש לא ייחסו חשיבות אם אני דתיה ומהיכן הגעתי הם יודעים להעריך את המקצועיות אותה אני מביאה. שמחה וגאה לומר כי בנינו קהילה עסקית מפוארת עפרה מובילה מהלך מדהים של חיבור בין אדריכלים וספקים מבחינת WIN WIN. אני מודה כי הכתיבה עושה לי טוב מאחר שהמילה הכתובה לעולם נשארת. כישורי ההפקה והעיצוב שלי מתבטאים גם בכתיבה שלי – רבת שכבות ודמיון. כשיוצא מגזין יפה אני לא באופוריה תמיד חושבת על המגזין הבא שיהיה טוב יותר. אני מקבלת השראה מאדריכלים בכל העולם ופילוסופיות בתחום העיצוב כיצד העיצוב משפיע על המתבונן ועובד על כל החושים שלו.
חשוב לציין, כי התלמידות מקבלות ממני ידע בעריכה, כתיבה, הפקה וערך מוסף גדול, הקב”ה נתן לי את היכולת להעביר ולחלק את הידע שלי בסובלנות והכלה ובדרך כלל אני מעסיקה את התלמידות בהפקות שלי. מבחינת כולן היו בנותיי!”
לשאלה מה מייחד אותה בתחום לימוד ועיסוק בעיצוב אירועים?
“פיתחתי שיטה מוצלחת ומוכחת של שני מודלים זו המטריצה של הקורס להפקה ולעיצוב.
הפקה – מדברת על כל הנושאים ‘שמאחורי הקלעים’ כנוסחאות מוכחות בעשייה. אני מלמדת עתודות החל מבסיס העבודה ועד התהליך הסופי שמורכב מפרטים רבים.
עיצוב – בתחילת הקורס אני מחלקת את המשתתפות לזוגות – מפיקה ולקוחה. עפ”י תכנית הלימוד כל זוג בונה על שלביו את קונספט האירוע שיהפוך בסוף הקורס – פרויקט גמר. בנוסף, הפרויקט משמש כסטאז’ לכל דבר ועניין. לאורך הקורס אנחנו מדגימות, מצלמות רעיונות ומבינות מה מבדיל בין כל סוגי אירועים. שיטת הלימוד שאני מעבירה הוא לאחר ניסיון רב שרכשתי משך השנים ואינספור אירועים שהפקתי.”
למה כדאי ללמוד עיצוב אירועים?
“לפני הכל זה מסע מהנה, משמח, עם הכי הרבה פידבק, מעבר לכך, שאת הופכת כל ארוחה לערוכה,
מוזילה עלויות לאירוח ושמחות משפחתיות, תוך קבלת אפיק פרנסה מתגמל, מכל אירוע מוצלח שמעצבים ומפיקים יוצאים עם הצעות עבודה נוספות.”
מה הגורם שהופך אירוע למוצלח מבחינה עיצובית?
“החל מהרגע הראשון האורח מרגיש נינוח הודות לבחירות המושכלות של המעצבת.
מעצבת טובה לא אמורה להאדיר עצמה ולהראות מה היא יודעת לעשות אלא, אמורה לדאוג לרווחת הסועד, בקורס אנו מלמדים זאת.”
ישנם קריטריונים ברורים בין עיצוב לעיצוב?
“ברור! כל סגנון עיצוב מתאפיין באמצעות מניפות צבעים, חומרי גלם ושיטות עבודה. בגדול, לא מומלץ לערבב בין סגנונות בחלל קטן כדי למנוע ריבוי מסרים ובלבול, אך לחובבי הזרם האקלקטי יש פתרון וכמובן שאנו עושים סדר במהלך הקורס.”
מה המכנה המשותף בין עיצוב כל סוגי האירועים?
“הכרונולוגיה של הדברים, הבחירות וההתנהלות המקצועית מול הלקוחות והספקים. אני מציבה בפני הסטודנטיות את המודל שפיתחתי ובתוכו אנו יוצקים את נתוני האירוע. המודל כל כך מדויק שהוא בעל 100% הצלחה!”
על איזה ניואנסים צריך שים לב בכדי לגרום לאירוע להצליח?
“ראשית, להיות קשובים לצרכי הלקוח, לא לחרוג מהתקציב ולדעת להפיק מהלוקיישן ומכל הנתונים – את הטוב ביותר.”
שתפי באירוע מרהיב ומורכב במיוחד אותו עיצבת?
“כל אירוע הוא מרהיב ומורכב. אירועי צדקה מרגשים אותי במיוחד, אבל אני זוכרת מקרה במלחמת לבנון השנייה שהחתן קיבל שחרור לסופ”ש, והיינו צריכים להפיק מהר חתונה. איש עסקים שגר באזור יוקרתי נתן לנו את חצר האחוזה שלו ותוך 24 שעות הרמנו אירוע מהאגדות כולל חופה שדפנותיה נעשו ממפל מים.”
רגע מרגש במיוחד כמרצה?
“הרגע בו אני רואה את האור בעיניים אצל הסטודנטים הוא מה שמזין אותי, הרגע בו הם מתקשרים לבשר לי על האירוע הראשון שהפיקו- אין אושר גדול מזה.”
מהם הפרמטרים שנדרשים בכדי ללמוד עיצוב אירועים, כישרון, תשוקה, לא נדרש ידע מוקדם?
“אין צורך בידע מוקדם, יש צורך באהבת האסתטיקה, ראש פתוח, נחישות, להיות נוכח בכל המפגשים כי כל שיעור הוא עוד חוליה אל שרשרת ההצלחה.”
מה מדליק אותך בעבודה עם תלמידים?
“לחלוק עימם את המתנות שהקב”ה העניק לי ולדעת שהם הולכים לעבור איתי חוויה מדהימה שבסיומה ערוץ פרנסה.”
למה מרכז לינק?
בשתי מילים: חוי ארנפלד! אישה מדהימה אצילית, נחושה, פעילה חברתית שמבינה באיכות, והלוקיישן במרכז לינק – מזמין ומתאים ללימודים.”
שכנעי את הקוראות לבוא ללמוד אצלך?
“זאת המתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לעצמך, השקעה של פעם בחיים שתשנה לך את החיים!”
בסיום, אני מאמין שלך?
“אם יש עיצוב אז לא עצוב!”
אלגנטי או כפרי?
“אלגנטי”
צבע אהוב?
“גולדן רוז”
צבעוני וזוהר / שקט ורגוע?
“שקט ורגוע”
אירוע השקה או חתונה קלאסית?
“בראשית דרכי – חתונה, כיום – השקה.”
מה עושה את ההבדל בין עיצוב אירוע יפה לאירוע WOW?
“אלמנט ההפתעה, כמו גרף עולה, בכל פרק זמן יש התרחשות מתוכננת מראש, ולדעת לסיים בשיא עם טעם של עוד..”
כעובדה, את נחשבת גורו בתחום העיצוב – מני שתי תכונות שהביאו אותך לפסגה?
“דבקות במטרה ואמונה בבורא עולם.”
אלישבע גליקסברג היא?
אימא של מיכל
~~~
את אלישבע לא הכרתי לפני הריאיון. הצצה בגוגל פתחה בפניי עולם ומלואו. לאחר שנפגשנו בבית קפה בבית שמש – היא הילכה עליי קסם תוך שניות!
גליקסברג תזזיתית, עמוקה, חכמה ובעיקר מרגשת. אהבת האדם והתשוקה לעבודה שלה ניכרת בכל משפט שיוצא מפיה. הרצון לחלוק את הידע והכישרון שלה על כל רבדיו לתלמידות שעוברות תחת ידה בלימודי עיצוב והפקה – לא מובן מאליו כלל, גם לאור העובדה שהחיים זימנו לה את ילדתה יחידתה מיכל.
גדולתו של אדם נמדדת בערך המוסף שהוא מביא, השפעתו ותרומתו לעולם ולסביבה הם השפע הרוחני והגשמי האמתי. תבורכי.
בשבוע הבא אלישבע גליקסברג תפתח קורס עיצוב אירועים והפקה במרכז לינק, מוזמנות להירשם באהבה. 050-8092874
שבת שלום ומבורך!
- 332שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר