בקלאווה עם אגוזים
מאת: עדינה בטש
מצרכים:
חבילת עלי פילו
300 גרם חמאה
350 גרם אגוזי מלך טחונים גס
כף קינמון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על האריזה.
מכינים את המלית: קוצצים את האגוזים, מוסיפים את הקינמון והסוכר ומערבבים היטב.
מניחים אחד מעלי הפילו על תבנית פיירקס, ומורחים בעזרת מברשת בשכבה דקה של חמאה מומסת. פורסים עליו עלה נוסף, ומברישים גם אותו בחמאה, 5 עלים אחד על השני מרוחים בחמאה.
מפזרים חצי מכמות האגוזים.
ושוב אותו תהליך מניחים 5 עלי פילו מרוחים בחמאה
מהדקים היטב.
חותכים לריבועים.
מחממים תנור 200 מעלות.
מכניסים לתנור ואופים כשעה לערך, על חום 180 מעלות, עד להזהבה.
לסירופ:
2 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מרבע לימון
לאחר שהבקלאווה מוכנה יש לצקת עליה את הסירופ, ולהגיש.
ב ה צ ל ח ה!
- 9שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר