פאנל מובחרות
בחירות 2018
ערכה וליקטה: אתי בן עמי
לקראת הבחירות המוניציפאליות 2018, נדמה כי חלה התעוררות בכל הקשור למעורבות נשים בפוליטיקה המקומית. שדולות נשים וארגונים שונים הרימו את הכפפה בכדי לעודד נשים לקחת חלק אקטיביסטי, להתמודד ולהשפיע. היחס שבין מעורבות גברים לנשים בפוליטיקה רחוק מלהיות שיווני.
לפי הנתונים, בבחירות המוניציפאליות 2013 התמודדו 3,557 נשים מתוכם נבחרו 327 בלבד. נשים מהוות כ- 51% מהאוכלוסייה וייצוגן קטן באופן יחסי.
השבוע נשאלו חברות פאנל הבחירות במטות המועמדים במטה יהודה, מה דעתן על מעורבות נשים בפוליטיקה, ועל היחס שבין גברים לנשים, במליאה ובמליאת מועצת עיר.
כעובדה: במטה יהודה מתוך 60 חברי מליאה רק 3 נשים חברות בה, במליאת מועצת העיר בית שמש מתוך 19 חברים 2 נשים בלבד.
השאלה שנשאלה האם נדרש שינוי בייצוג נשי ומה האג’נדה של המועמד/ת בו אתן תומכות?
עו”ד רומי קנבל – תומכת במועמד משה דדון
ייצוג נשים במליאה ובוועדים זו מטרה מבורכת אך אינה ולא יכולה להיות חזות הכל.
השפעה אמתית היא לא תמיד נגזרת של מספרים ונתונים הנחתכים באחוזים. בעוד הנתונים באשר לנציגות הנשית במועצה היא כי נציגות הנשים במליאה היא נמוכה ביותר לא נבחנו ולא הוצגו למשל נתונים לגבי משרות בכירות מאוישות במחלקות השונות במועצה. לא נבחנו אף מעורבות נשים בתחום החינוך במועצה. בעיניי העובדה כי ישנה נציגות מועטה במליאה אינה מעלה או מורידה ולאו דווקא מטרידה אותי.
אני משמשת כיו”ר הנהגה בית ספרית של בית הספר “השחר” ואני יכולה להעיד כי 90% מהחברים הקבועים והמשתנים בהנהגה הן נשים אימהות חזקות אשר בוחרות יום יום להשפיע ולהיות מעורבות בעיצוב חינוך ילדיהן.
אני גאה בנתון זה. אדגיש, כי למרות ניסיונות רבים לגייס אבות להנהגה ו/או לוועדות תרבות וחינוך ביישוב בו אני מתגוררת ההיענות הייתה דלה. מנגד בוועדת ביטחון הפלא ופלא כל כולה של הוועדה גברים. בקלילות אציין, כי נראה שסומכים עלינו הנשים שנעשה עבודה נאמנה בתחומים מסוימים וגם אנו מבקשות להיות בתחומים הללו יותר מעורבות ובתחומים אחרים פחות. אל לנו להרגיש חוסר נוחות כאשר במליאה יושבים יותר גברים נראה כי אנו הנשים באותה המידה סומכות על נציגינו הגברים כי ביושבם במליאה ייצגו את כל המגדרים ללא הבדל. זכרו סטטיסטיקה היא לא חזות הכל.
לא יכולה להיות מחלוקת אמתית כי בשנים האחרונות יותר ויותר נשים מובילות תהליכים ומשפיעות במועצה שלנו בפרט ובארץ ובעולם בכלל. האחוזים של נשים במליאה אינם משקפים נאמנה את ההשפעה האמתית של נשים ברבדים השונים ובכל אחד מצמתי קבלת ההחלטות. השאיפה להגביר השפעה נשית לא חייבת תמיד להיות מושפעת מהצלחה בהעלאת אחוזי הנשים בכל המקומות. בוועדי הכיתות בהנהגות בית ספריות ישנן נשים רבות המנהלות וועדים ביד רמה. חשוב ביותר כי אישה אשר מעוניינת להיבחר לוועדים ו/או למליאה תוכל לעשות זאת מבלי שתשמע טענה מגדרית כנגדה יחד עם זאת החשוב יותר הוא שיישבו בכל צמתי ההחלטות אנשים ללא קשר למגדר אותו הם מייצגים אשר יוכלו לתרום מעצם נוכחותם במליאה או בוועדים.
אינני מתחברת לגל העצמה הנשית אשר בתקופה האחרונה פקד את מחוזותינו. לאמיתו של דבר אינני חשה כי במועצה שלנו הבעיה היא תפיסתית כנגד מעורבות נשים. אל לנו ליפול כנשים לטיעון כי נשים מוחלשות ויש להעצימן. נראה לי כי המדובר בסלוגן “מתאים לערב בחירות” ולא למציאות חיינו. אם נבחן את מעורבות הנשים בניהול המועצה לאורך כל שדרת הניהול נראה כי משה דדון עשה מהפכה בכל הקשור לשילוב נשים בשדרת הניהול במועצה.
בתקופת משה דדון 7 נשים נבחרו לנהל תפקידים בכירים במועצה. החל מהיועצת המשפטית מהנדסת המועצה נמשיך בראש מנהל חינוך הקודמת בבחירות, במחלקות השונות בחינוך מנהלת מחלקת תרבות וכהנה וכהנה. כך שהעצמה נשית ערב הבחירות זה דבר מבורך אך אם נבחן גם נתונים נוספים ניווכח כי נשים כבר כאן הרבה זמן משפיעות על המועצה, ומנהלות תחומים רבים ביד רמה והרבה בזכות משה דדון שתמך, עודד ובחר לצדו נשים חזקות מקצועיות בעלות ידע ויכולת השפעה.
הכותבת, עו”ד בעלת משרד עורכי דין המדורג בארץ בין המשרדים המובילים בתחום דיני משפחה וירושה. משמשת כיו”ר הנהגה הורית של ביה”ס היסודי ‘השחר’, חברת ועד מקומי וחברת ועד חקלאי במושב טל שחר.
- 49שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר