ארוחת השבת שלי – ציפי לוי גולד
ציפי לוי גולד, תושבת העיר, בעלת חנות הקוסמטיקה ‘את וציפי’ במרכז המסחרי הוותיק של בית שמש, פעילה חברתית מארחת ובשלנית ידועה.
שיתפה את קוראי ‘אתיקה’ בארוחת השבת שלה בהם ארחה את משפחתה. “אני אוהבת יותר מכל לארח את ילדיי, משפחתי היקרה וחברים.”
את שולחן השבת ערכה בסגנון פרובאנס עם הרבה זיקה מאחר ובעלה נולד שם.
“אני מאוד אוהבת לבשל ואת המטבח, הגעתי למצב שאני טועמת מאכל או תבשיל אני יודעת מהם המרכיבים שלו.”
מוזמנים ליהנות מהמתכונים.
צלי בשר
מרכיבים
נתח (רולדה) בשר מס’ 5
1 בצל גדול
6-7 שיני שום
תבלינים:
2 גבעולי טימין, פלפל אנגלי, עלי דפנה, כורכום,
מלח, פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה, שמן ומים.
אופן ההכנה:
בסיר שטוח מרתיחים שמן, בצל קצוץ, שום. לאחר ההזהבה סוגרים את נתח הבשר מכל הכיוונים,
לאחר הסגירה מוסיפים את כל התבלינים ונותנים לבשר להגיר את המיצים. מוסיפים 1-2 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים.
מצננים את הרולדה וחותכים לפרוסות, מחזירים לסיר עם הרוטב, מוסיפים פטרוזיליה טרייה קצוצה ואם רוצים עוד כמה שיני שום לטעם ומבשלים עוד שעה על אש קטנה.
בהצלחה!
ראשי ארטישוק ובשר טחון ברוטב ירוק
מרכיבים:
חצי ק”ג בשר טחון
חצאי ראשי ארטישוק טריים / מוקפאים
1 בצל גדול
3-4 שיני שום
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
תבלינים: מלח, פלפל שחור, גרגירי כמון, גרגירי כוסברה.
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
צרור שמיר, צרור פטרוזיליה, כמה עלי נענע,
2 ס”מ גי’נג’ר מגורד
פלפל ירוק חריף
כוס וחצי ציר מרק עוף
תבלינים: מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
לבשר הטחון מוסיפים בצל קצוץ, שיני שום, ביצה, חצי כוס פירורי לחם והתבלינים. לשים היטב את הבלילה ושמים מעל ראשי הארטישוק מסדרים בתבנית אפיה את ראשי הארטישוק.
את כל המרכיבים של הרוטב מערבבים לעיסה בבלנדר, שופכים מעל, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך כשעה.
בהצלחה!
קציצות תפו”א מטוגנות
מרכיבים:
3-4 תפו”א
3 ביצים
בלילת בשר טחון מתובלן, בצל קצוץ, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור. (ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם)
אופן ההכנה:
להרתיח את תפו”א, לצנן ולמעוך, להוסיף את הביצים לא את כולן יחד (כל ביצה בנפרד לאחת שנטמעה בתוך הבלילה, יוצר אווריריות), להוסיף את הבשר הטחון ולשפר תבלינים, לטגן עם שמן במחבת.
בהצלחה!
דג טונה עם פולים
מצרכים
דג טונה (חתיכות)
פולים טריים / מוקפאים
2 גמבות אדומות
7-8 פלפלים אדומים יבשים נקיים מגבעולים
צרור כוסברה
10-12 שיני שום קצוץ גס
שמן
תבלינים: פפריקה אדומה, מלח כורכום, פלפל שחור
אופן ההכנה:
לפני הכל, משרה את חתיכות הדג למשך שעה עם מים וחומץ ולמשך הלילה משרה את הדג עם מלח במקרר.
בסיר שטוח מניחים את הגמבה חתוכה, פלפלים חריפים, שום, תבלינים, פטרוזיליה ושמן (בנדיבות), דג ומים עד לגובה הדג ומעליהם מוסיפים את הפולים. מביאים לרתיחה ומנמיכים עד שהנוזלים מתאדים (ניתן לפתוח מעט את המכסה לאידוי הנוזלים). מורידים מהאש כאשר הדג מתבשל.
בהצלחה!
עוגת שמרים
מצרכים:
1 ק”ג קמח שמרים
2 ביצים
10 כפות סוכר
כפית מלח
200 גרם חמאה
200 גרם מחמאה
כוס חלב פושר
כוס מים פושרים
ללוש ולהתפיח
אופן ההכנה:
לחלק בצק ל- 8 חלקים, לרדד כל חלק בנפרד, למרוח ממרח שוקולד ולפזר אבקת קקאו, לגלגל לצמות, לאפות 170 מעלות עד לאפיה.
לזיגוג:
1 כוס סוכר,
1 כוס סוכר וניל
1/2 כוס חלב,
1/2 כוס סוכר
להרתיח ולמרוח בתום האפייה
בהצלחה ושבת שלום!
- 30שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר